Nadležnosti i suglasnosti

Kuti Livač: Inspekcija Grada obustavila radove koje je ranije odobrio gradonačelnik

Investitor je radove započeo prema suglasnost koju je prije dva mjeseca izdao gradonačelnik Mario Kordić, s ciljem ''omogućavanja neometanog pristupa timu za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite, kako bi mogli pristupiti deminiranju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 09. 2024. u 17:21 M. Grabovac | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspekcija Grada Mostara, po prijavi mještana Kuti Livača, izašla je danas na teren i do daljnjega obustavila radove na raščišćavanju puta prema lokalitetu "Zukulja". Riječ je o radovima koji su jučer započeti uz suglasnost gradonačelnika Marija Kordića.

''Radovi su obustavljeni dok se ne utvrde granice puta i privatnih parcela koje se nalaze uz sam put. Uz prisutnost našeg odvjetnika, kao i odvjetnika tvrtke Majdan Kuti inspekcija je došla do zaključka da dok geometar ne označi što je čije, nema nikakvih daljnjih radova'', pojasnio je za Bljesak.info Aner Omanović, predsjednik Eko udruženja Kuti.

Investitor "Majdan - Kuti" u utorak je uz prisutnost policije započeo raščišćavanje puta prema lokalitetu Zukulja. Mještani su radove pokušali zaustaviti, no u tome ih je spriječila policija.

Investitor je radove započeo prema suglasnost koju je prije dva mjeseca izdao gradonačelnik Mario Kordić, s ciljem ''omogućavanja neometanog pristupa timu za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite, kako bi mogli pristupiti deminiranju lokaliteta Zukulja, što je od velikog interesa za Grad Mostar''.

Foto: Bljesak.info / Suglasnost Grada Mostara

Iako mještani objeručke podržavaju deminiranje ovog područja, iznenađeni su brzom akcijom Grada kada je riječ o lokalitetu Zukulja s obzirom da je, prema njihovim tvrdnjama, veliki dio oko samog Kuti Livača prekriven minama.

''Od rata je prošlo toliko godina, u naselju Kuti ima tisuće kvadrata mina, niti jedan kvadrat na zahtjev mještana nije deminiran, ali u ovom slučaju nije problem deminirati privatnoj firmi'', istaknuli su ranije.

Članovi Eko Udruženje KUTI više godina bore se protive početku eksploatacije sirovina na prostoru nekadašnjeg kamenoloma Zuklulja. Koncesiju za eksploataciju u trajanju od 21 godine investitoru su 2015. godine izdali Vlada i Ministarstvo gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close