Izvor zaraze

Mostarci se žalili, inspekcija odgovorila: Nelegalni otpad automobila bit će uklonjen

Nelegalni otpad automobila i olupina u Dubrovačkoj ulici u Mostaru bit će uklonjen.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 06. 2024. u 10:11 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nelegalni otpad automobila i olupina u Dubrovačkoj ulici u Mostaru, na koji su se žalili iz Udruženja građana Bijeli brijeg, biti će uklonjen, potvrđeno je za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Građani apeliraju...

Građani su ranije ukazali na problem s kojim se suočavaju zbog, kako navode, ''nelegalnog otpada automobila i olupina te smeća, osinjaka, štakora i ostalih gmizavaca i životinja''.

''Pokušavali smo razgovarati s vlasnicima ali uzalud. Imajte na umu da je to veliko naselje i da je tu mnogo djece u igri svaki dan. Strahujemo za svoju djecu radi raznih zaraznih bolesti, ujeda i ozljeda jer je većina tih automobila u raspadnom stanju. Automobili su parkirani i na cesti što dovodi do otežanog kretanja i nepreglednosti prometa kroz ulicu'', naveli su u svom apelu ranije.

Apel Gradu upućen je i iz dječjeg vrtića Sunčani most, koji se nalazi u neposrednoj blizini ovog 'odlagališta'.

''Budući da je većina vozila u ne voznom stanju, a ista se već duže razdoblje nalaze na ne primjernoj površini, kao takva su pogodno stanište raznih parazita, insekata, ali i ostalih gmizavaca koji su ujedno i prijetnja za širenje eventualne zaraze'', stoji u molbi ovog dječjeg vrtića.

Foto: Bljesak.info / U blizini je i dječji vrtić...

U Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, portalu Bljesak.info potvrđeno je kako je zahtjev građana dat u proceduru koja će, kako su naveli, sigurno ishodovati uklanjanjem spornih vozila.

''Inspekcija je izlazila na teren vezano za prijave građana na veći broj uništenih vozila. Usred određenih tehničkih poteškoća malo se kasni s realizacijom zahtjeva, no u sljedećem kraćem razdoblju ćemo dati nalog, procedura je pokrenuta i ona će sigurno ishodovati uklanjanjem vozila'', potvrđeno je iz Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close