Kante svima...

Stari grad: Trgovci kažnjeni, kante za smeće ''oslobođene''

Nakon našeg pisanja o ''sakrivenim'' kantama za smeće, postavljenim na stupovima ulične rasvjete u mostarskom Starom gradu, inspekcija je izašla ne teren i sankcionirala trgovce.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 06. 2024. u 09:26 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon našeg pisanja o ''sakrivenim'' kantama za smeće, postavljenim na stupovima ulične rasvjete u mostarskom Starom gradu, inspekcija je izašla ne teren i sankcionirala trgovce zbog ovog prekršaja, potvrđeno je to za Bljesak.info.

''Dva inspektora i dva komunalna redara obišli su kompletan Stari grad i na jednoj lokaciji je osoba koja se bavi prodajom tekstilnih proizvoda u potpunosti zaklonila vrećicom kantu za otpatke. Ispisan je prekršajni nalog te je osoba upozorena da to više ne može tako raditi. Isto je urađeno na još jednoj lokaciji'', rekli su za Bljesak.info iz Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Također, naveli su kako generalno imaju opasku da na platou ispod Starog mosta nema dovoljno postavljenih kanti za smeće, te će pristupiti i rješavanju tog problema.

Naime, protekli vikend naš fotoreporter ulovio je na pojedinim mjestima u Starom gradu plastičnim vrećicama "sakrivene" kante za smeće u blizini prodajnih štandova.

Dovitljivi trgovci koji su baš kraj tih stubova našli idealnu poziciju za izlaganje svoje robe, prekrili su i zakamuflirali kantu za smeće postavljenu na tom mjestu. Nadamo se kako će ovo inspekcijsko upozorenje, kao i izrečena kazna, biti dovoljno da se ovakva slika iz Mostara više ne šalje.

Podsjetimo, JP Komunalno Mostar obavijestilo je javnost o početku prve faze montiranja korpi za sitni otpad na rasvjetne stupove u Mostaru. Kako su istaknuli, ovaj projekt je dio njihove inicijative za održavanjem čistoće i uređenja javnih prostora.

Kopirati
Drag cursor here to close