Majstori kamuflaže

Mostar: U Starom gradu prekrili kante za otpatke, turisti bacaju smeće gdje stignu

U mostarskom Starom gradu su na pojedinim mjestima plastičnim vrećicama "sakrivene" kante za smeće koje su postavljene na stupovima ulične rasvjete.
Vijesti / Flash | 23. 06. 2024. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interesantno je to do kud seže ljudska moć prilagodbe i improvizacije u svim mogućim situacijama, a posebno onda kad treba izigrati norme ponašanja i određena pravila.

U mostarskom Starom gradu tako su primjerice na pojedinim mjestima plastičnim vrećicama "sakrivene" kante za smeće koje su postavljene na stupovima ulične rasvjete.

Foto: Bljesak.info / Izlog prekrio pogled na kantu

Dovitljivi trgovci koji su baš kraj tih stubova našli idealnu poziciju za izlaganje svoje robe, prekrili su i zakamuflirali kantu za smeće postavljenu na tom mjestu.

 

Što bi se reklo, da ne kvari pogled na magazu.

Iz tog razloga odmah u neposrednoj blizini našla se i oveća gomila otpada kog su putnici namjernici odložili ne mogavši pronaći zakamuflirane kante za otpad.

Foto: Bljesak.info / Gomila otpada bačena u blizini "sakrivene" kante

I kao što reče jedna stara sevdalinka: "Lijepi li su mostarski dućani...", ali nismo sigurni hoće li nam grad biti lijep i čist ako ovako nastavimo.

Podsjetimo, JP Komunalno Mostar obavijestilo je javnost o početku prve faze montiranja korpi za sitni otpad na rasvjetne stupove u Mostaru. Kako su istaknuli, ovaj projekt je dio njihove inicijative za održavanjem čistoće i uređenja javnih prostora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close