Bakijina luka

Mostarsko naselje uz Neretvu dobilo rasvjetu

Mostarsko naselje Bakijina luka dobilo je javnu rasvjetu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 05. 2024. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko naselje Bakijina luka dobilo je javnu rasvjetu. Radovi na iskopavanju uz sam nasip krenuli su u prošlom tjednu.

Ukupna vrijednost radova na postavljanju javne rasvjete iznosila je 34.636.00 KM, od čega će 13.420 KM biti izdvojeno za zemljane i građevinske radove, a 21.166 KM za vanjski kabelski razvod.

Foto: Bljesak.info / Mostarsko naselje uz Neretvu dobilo rasvjetu 

U ovom naselju postavljen je nasip 2015. godine, iako je ovo naselje je planirano kao urbano, nažalost cijeli projekt od 2013. godine skuplja prašinu u ladicama, jer Grad nema dovoljno novca za realizaciju projekta.

Skate-park, igrališta za djecu, biciklistička staza, šetnica, boćalište, klupe samo je dio plana za uređenje površine u ovom naselju.

Sopa d.o.o Posušje izradio je 'Glavni projekt uređenja zaštitnog nasipa i parka u Bakijinoj luci Mostar', a projektom je predviđena izgradnja zaštitnog nasipa te uređenje parternih površina između nasipa i zgrada od broja 36 do 66.

''Pri uređenju parternih površina izvršila bi se sanacija postojeće i izgradnja nove kanalizacijske mreže na predmetnoj površini'', pojašnjeno nam je 2021. godine iz Odjela za urbanizam.

O svemu se na društvenim mrežama pohvalio i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close