Bakijina rasvjeta

Mostarsko naselje uz Neretvu konačno će dobiti rasvjetu

Skate-park, igrališta za djecu, biciklistička staza, šetnica, boćalište, klupe samo je dio plana za uređenje površine u ovom naselju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 05. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko naselje Bakijina luka uskoro bi trebalo dobiti javnu rasvjetu. Radovi na iskopavanju uz sam nasip krenuli su u utorak.

U ovom naselju postavljen je nasip 2015. godine, iako je ovo naselje je planirano kao urbano, nažalost cijeli projekt od 2013. godine skuplja prašinu u ladicama, jer Grad nema dovoljno novca za realizaciju projekta. 

Skate-park, igrališta za djecu, biciklistička staza, šetnica, boćalište, klupe samo je dio plana za uređenje površine u ovom naselju.

Sopa d.o.o Posušje izradio je 'Glavni projekt uređenja zaštitnog nasipa i parka u Bakijinoj luci Mostar', a projektom je predviđena izgradnja zaštitnog nasipa te uređenje parternih površina između nasipa i zgrada od broja 36 do 66. 

''Pri uređenju parternih površina izvršila bi se sanacija postojeće i izgradnja nove kanalizacijske mreže na predmetnoj površini'', pojašnjeno nam je 2021. godine iz Odjela za urbanizam.

U trenutku pisanja projekta u naselju se nalazila makadamska prometnica, koja je u međuvremenu asfaltirana tankim slojem asfalta, a koju koriste stanari stanova iz suterena zgrada. 

Kopirati
Drag cursor here to close