Biznis, a ne politika

Norveški veleposlanik posjetio ŽZH: ''Važno je jačati poslovne veze''

Poseban naglasak stavljen je na izvozno orijentirano gospodarstvo u županiji, kao i pozitivne demografske pokazatelje kao rezultat mjera koje županijska Vlada provodi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 05. 2024. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Olav Reinertsen posjetio je u utorak Županiju Zapadnohercegovačku gdje je održao i sastanak s predsjednikom Vlade Predragom Čovićem.

Uz Čovića, sastanku su nazočili ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj i predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Čović je upoznao goste s osnovnim podacima o Županiji Zapadnohercegovačkoj, naglasivši kako, prema statističkim podacima, ova županija spada u najrazvijenije županije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Poseban naglasak stavio je na izvozno orijentirano gospodarstvo u županiji, kao i pozitivne demografske pokazatelje kao rezultat mjera koje županijska Vlada provodi, priopćeno je.

Po svom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Reinertsen pokrenuo je osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH NBBA, a ovom je prigodom predstavio i dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.

''NBBA okuplja članice i biznismene iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika. Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH'', dodaje se u priopćenju.

Čović je rekao da je Županija Zapadnohercegovačka otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki na području ove županije.

U pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, ujedno i članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.

Nakon sastanka u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, izaslanstvo Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH posjetilo je poduzeće TT kabeli d. o. o. Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close