Nacionalni spomenik BiH

Obnavlja se krov na Šarića kući u Stocu - pozvani zainteresirani izvođači

U slijedu aktivnosti, Gradski orkestar Stolac je pristupio finalnoj procjeni potrebnih radova
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 08. 2024. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaštita nacionalnog spomenika Graditeljske cjeline Šarića kuće u Stocu unazad nekoliko godina bila je predmetom interne zaštite, rasprava, procjena i projektnih prijedloga.  

Napominjemo da je Šarića kuća proglašena  Nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine odlukom komisije („Službeni glasnik BIH“, broj 23/03) i koja je  odlukama Grada Stoca  dodijeljena na upotrebu Gradskom orkestru Stolac.

Trenutno stanje objekta zbog šteta nastalih zbog neadekvatne zaštite od vremenskih nepogoda i posljedica zemljotresa, zahtjeva aktivnosti na hitnoj zaštiti i sanaciji objekta, posebno krova i vanjske drvenarije.

  / U slijedu aktivnosti, Gradski orkestar Stolac je pristupio finalnoj procjeni 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u okviru projekta ''Sačuvati kulturne vrijednosti – Obnova krova na Šarića kući u Stocu/ranije galerija Branko Šotra'' osiguralo je potrebna sredstva za realizaciju obnove krova.  

U slijedu aktivnosti, Gradski orkestar Stolac je pristupio finalnoj procjeni potrebnih radova, te poziva zainteresovane izvođače da ostvare uvid u Javni konkurentski poziv za dostavu ponuda.

Svoj interes potrebno je da iskažu putem e-maila na orkestarstolac@yahoo.com, kako bi im se dostavili potrebni podaci o uslovima i specifikaciji  radova. Poželjno je da ostvare i direktni uvid u stanje objekta. 

Kopirati
Drag cursor here to close