Novih 11 km autoceste

Poddionica Počitelj – Zvirovići dobila zeleno svijetlo: Bit će puštena u promet

Dostavljanjem potrebne dokumentacije stvoreni su uvjeti za otvaranje i puštanje u promet poddionice Počitelj – Zvirovići.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 08. 2024. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Autoceste FBiH d.o.o. Mostar priopćilo je da im je dostavljena potrebna dokumentacija na izgradnji autoceste s pratećim objektima na Koridoru 5C dionica Mostar Jug – Južna granica, poddionica Počitelj – Zvirovići.

Dostavljanjem potrebne dokumentacije stvoreni su uvjeti za otvaranje i puštanje u promet poddionice Počitelj – Zvirovići.

Puštanjem u promet poddionice Počitelj – Zvirovići ukupne dužine 11 kilometara na Koridoru Vc, Bosna i Hercegovina će autocestom biti povezana s Republikom Hrvatskom preko graničnog prijelaza Bijača.

Podsjetimo, početkom kolovoza prelaskom 12 teretnih kamiona pod punim teretom i težinom od oko 500 tona testiran je most Hercegovina, u javnosti poznat i kao most Počitelj.

"Završeno je ispitivanje mosta Hercegovina probnim opterećenjem. Rezultati ispitivanja su pokazali da se most ponaša u skladu sa projektnim uvjetima, tj. da su ugibi u projektovanim granicama i da su zaostale deformacije u projektovanim granicama kao i ponašanje konstrukcije uslijed dinamičkog opterećenja mosta", kazao je tada glavni inženjer za mostove i objekte na dionici Počitelj – Zvirovići Ismet Hajduk.

Prvi sloj asfalta na mostu postavljen je početkom srpnja.

Most ima šest stubova, od kojih najviši doseže visinu od preko 100 metara, dok je dužina mosta skoro jedan kilometar.

Bonus video:

Video: "HNK Mostar je za neke pitanje pobjede ili poraza." - Salem Marić - Bljesak podcast
Kopirati
Drag cursor here to close