Odvjetnici ga nisu mogli vidjeti

Feđi Štukanu zabranjen ulazak u Srbiju, danas će biti deportiran u Sarajevo

Odvjetnik Ahmed Delimeđac je kazao kako mu policija nije dozvolila da vidi Štukana, koji je zadržan prilikom pokušaja da uđe u Srbiju, kao ni drugom odvjetniku Seadu Spahoviću.
Kultura / Film TV | 24. 06. 2024. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac i književnik iz Bosne i Hercegovine Feđa Štukan zadržan je u nedjelju na zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu, a danas će biti deportiran u Sarajevo, potvrdio je za portal Nova.rs njegovo odvjetnik Ahmed Delimeđac.

Delimeđac je kazao kako mu policija nije dozvolila da vidi Štukana, koji je zadržan prilikom pokušaja da uđe u Srbiju, kao ni drugom odvjetniku Seadu Spahoviću.

"Mi, njegovi odvjetnici, nismo još dobili rješenje o zabrani, pretpostavljamo kako je riječ o mjeri koju određuje SIA, a problem kod takvih mjera je diskrecijska ocjena Sigurnosno-informativne agencije, odnosno oni čak ni nemaju obrazloženje za takvo nešto što određuju. Zapravo, to je jedna kampanja protiv ljudi koji na, ovaj ili onaj način, ne odgovaraju vlastima", kazao je Ahmed Delimeđac.

On je istaknuo kako Štukan dosad nije dobio rješenje o zabrani ulaska u Srbiju, iako se o tome govorilo, nego tek u nedjelju kada je pokušao ući ono mu je uručeno.

Mediji podsjećaju kako je prošle godine bh. glumac zadržan na graničnom prijelazu između BiH i Srbije nekoliko sati.

Bilo je to odmah nakon što je najprije podržao prosvjede "!Srbija protiv nasilja", a potom i nazočio prosvjednoj šetnji u Beogradu.

Kako je potvrđeno za srbijanske medije, Štukan je u nedjelju bio pozvan na književnu večer, točnije na festival Krokodil.

Kopirati
Drag cursor here to close