Potvrdili odvjetnici

Feđa Štukan priveden u zračnoj luci "Nikola Tesla"

Bh. glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebao gostovati na festivalu Krokodil, priveden je danas na zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu.
Kultura / Film TV | 23. 06. 2024. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebao gostovati na festivalu Krokodil, priveden je danas na zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Ovo su potvrdili njegovi odvjetnici Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Podsjećamo, sredinom lipnja prošle godine bh. glumac je zadržan na graničnom prijelazu između BiH i Srbije nekoliko sati.

To se dogodilo odmah nakon što je najprije podržao prosvjede "Srbija protiv nasilja", a potom i nazočio prosvjednoj šetnji u Beogradu.

Ubrzo ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "kriminalcem", a dnevni list "Politika" muslimanskim ekstremistom.

Glumac Feđa Štukan izjavio je za N1 krajem siječnja ove godine, kako o zabrani ulaska u Srbiju nikad ništa službeno nije saznao.

"Kasnije sam iz Vučićevog ureda saznao kako jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, da će ta odluka biti ukinuta. Ja znam, i da se promjeni vlast, kako neću biti točka dnevnog reda na zasjedanju, tako da je ova mjera vjerojatno doživotna", rekao je tada Štukan.

Kopirati
Drag cursor here to close