The Joe Rogan Experience

Glumac ili znanstvenik: Terrence Howard u podcastu Joe Rogana o svojim nekonvencionalnim znanstvenim idejama

Terrence Howard u Joe Rogan podcastu otkriva svoje kontroverzne znanstvene teorije o matematici i fizici, inspirirane radom Waltera Russella. Saznajte više!
Sci-Tech / Znanost | 21. 05. 2024. u 08:30 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Terrence Howard je prije par dana gostovao u podcastu Joea Rogana. U svom gostovanju na "The Joe Rogan Experience" Howard je raspravljao o svojim nekonvencionalnim idejama i teorijama, uključujući "Terryology" i njegove poglede na matematiku i geometriju. Njegove tvrdnje, kao što je da 1 × 1 nije jednako 1, izazvale su interes gledatelja i skepticizam.

Joe Rogan često ugosti goste s različitim i neobičnim perspektivama, a razgovor s Howardom bio je jedan od tih slučajeva. Tijekom epizode, Howard je detaljno objašnjavao svoje ideje i pokazivao svoje geometrijske modele, dok je Rogan postavljao pitanja kako bi razumio i izazvao neke od njegovih tvrdnji.

Gostovanje u podcastu dodatno je povećalo javni interes za Howardove nekonvencionalne znanstvene ideje, iako one nisu stekle široko prihvaćanje u znanstvenim krugovima.

Glumac i teoretičar

Terrence Howard je poznat glumac, ali je također poznat po svojim nekonvencionalnim znanstvenim idejama koje su privukle pažnju medija i javnosti. Howard je razvio i promovirao vlastitu teoriju koju naziva "Terryology".

Jedna od ključnih točaka njegovih znanstvenih ideja je Jedinstvena teorija matematike. Howard tvrdi kako je otkrio novu vrstu matematike koju naziva "Terryology". On vjeruje da je napravio revolucionarna otkrića koja osporavaju neke od osnovnih principa tradicionalne matematike. Konkretno, jedan od njegovih najpoznatijih i najkontroverznijih stavova je tvrdnja da 1 × 1 nije jednako 1, već 2.

Howard je razvio složene geometrijske modele i dijagrame kako bi objasnio svoje teorije. On vjeruje da su njegovi modeli točniji prikazi strukture svemira i prirodnih zakona.

Slično Waltereu Russellu, Howardova teorija uključuje elemente metafizike i duhovnosti. Njegovi stavovi često uključuju razmišljanja o prirodi svemira, energiji i stvarnosti koja nadilaze konvencionalne znanstvene paradigme.

Howardove ideje nisu široko prihvaćene u znanstvenoj zajednici i često su bile predmet kritike zbog nedostatka rigoroznih dokaza i neusklađenosti s osnovnim matematičkim i znanstvenim principima. Međutim, njegova strast i uvjerenje u vlastite teorije su neosporni.

Iako su Howardove teorije izazvale zanimanje i kontroverze, važno je napomenuti da one nisu prošle kroz standardne znanstvene procese provjere i recenzije. Kao rezultat toga, njegov rad nije priznat u mainstream znanosti.

Tko je bio Walter Russell?

Walter Russell bio je američki renesansni čovjek, poznat kao filozof, slikar, kipar, znanstvenik, arhitekt i autor. Njegova knjiga "The Universal One" predstavlja kombinaciju filozofskih, znanstvenih i metafizičkih ideja.

U "The Universal One," Russell iznosi svoje teorije o univerzalnom zakonu i prirodi svemira, koje su često bile u suprotnosti s tadašnjim znanstvenim normama. Knjiga je poznata po tome što sadrži Russellove spekulacije o energiji, materiji, svjetlosti i elektromagnetizmu, a također uključuje i mnoge njegove crteže i dijagrame koji ilustriraju njegove koncepte.

Njegove ideje su bile inspirirane njegovim dubokim meditativnim iskustvima i njegovim uvjerenjem u jedinstvo svih stvari. Iako njegove teorije nisu bile široko prihvaćene u znanstvenim krugovima, Russell je nastavio razvijati svoje filozofije i pisati o njima kroz cijeli svoj život, značajno utječući na alternativne znanstvene i filozofske zajednice.

Walter Russell je imao jedinstvenu i nekonvencionalnu teoriju o periodičnom sustavu elemenata, koja se bitno razlikovala od klasične Mendeljejeve tablice. Njegove ideje o elementima i njihovim međusobnim odnosima bile su duboko ukorijenjene u njegovim filozofskim i metafizičkim pogledima na svemir. Evo nekoliko ključnih točaka njegove teorije:

  1. Spiralan raspored elemenata: Russell je predložio spiralan raspored elemenata umjesto tradicionalne tablice. Njegov periodični sustav bio je zasnovan na konceptu ciklusa koji odražavaju prirodne ritmove svemira. Vjerovao je da se elementi ciklički razvijaju i prelaze iz jednog oblika u drugi, što je simbolizirao spiralnim dijagramima.
  2. Svjetlost i energija: Russell je smatrao da je svjetlost temeljna sila koja stvara materiju. Prema njegovom shvaćanju, svi elementi nastaju iz svjetlosnih valova različitih frekvencija. Vjerovao je da se materija neprestano transformira između stanja koncentracije (materija) i dekoncentracije (energija).
  3. Dvostruka priroda materije: Russell je u svojoj teoriji naglašavao dvostruku prirodu materije, s polaritetima koji su slični yin-yang konceptu. Svaki element ima svoj pozitivni i negativni aspekt, što je povezano s njegovim položajem u spiralnom sustavu.
  4. Transmutacija elemenata: Jedan od najkontroverznijih aspekata Russellove teorije bio je njegov prijedlog da se elementi mogu međusobno transmutirati kroz promjene u njihovim energetskim stanjima. Vjerovao je da se, uz dovoljno razumijevanja i kontrolu, elementi mogu transformirati jedni u druge.
  5. Harmonični odnosi: Russell je tvrdio da su svi elementi međusobno povezani harmoničnim odnosima koji odražavaju univerzalne zakone prirode. Njegova vizija periodičnog sustava bila je usmjerena na otkrivanje tih odnosa kroz geometrijske i matematičke obrasce.
  6. Univerzalna energija i svijest: Osnovna ideja Russellove teorije bila je da je svemir izraz univerzalne energije i svijesti. Vjerovao je da su materija i energija manifestacije ove temeljne svijesti, te da razumijevanje elemenata zahtijeva holistički pristup koji uključuje i znanstvene i duhovne aspekte.

Russellove ideje o periodičnom sustavu elemenata nisu bile široko prihvaćene od strane mainstream znanstvene zajednice, ali su pronašle svoje sljedbenike u nekim alternativnim znanstvenim i filozofskim krugovima.

Njegova teorija je pokušavala objediniti fizikalne zakone s metafizičkim principima, što je rezultiralo jedinstvenim i nekonvencionalnim pogledom na prirodu elemenata i svemira.

Kopirati
Drag cursor here to close