VIDEO

Film o legendarnom američkom predsjedniku razotkrio dobro čuvanu tajnu?

Zahvaljujući eminentnim stručnjacima i nikad prije viđenim fotografijama i pismima američkog predsjednika, film prikazuje detalje Lincolnovih "romantičnih veza s muškarcima".
Kultura / Film TV | 12. 07. 2024. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najava za nadolazeći dokumentarac "Lover of Men: The Untold History of Abraham Lincoln", kako stoji u naslovu, bavi se kultnim američkim predsjednikom Abrahamom Lincolnom. 

Fotografije i pisma 

Zahvaljujući eminentnim stručnjacima i nikad prije viđenim fotografijama i pismima američkog predsjednika, film prikazuje detalje Lincolnovih "romantičnih veza s muškarcima".

Video: LOVER OF MEN | Official Trailer HD (2024 Film)

Kako piše Page Six, film se bavi poviješću ljudske seksualne fluidnosti i koncentrira se na duboke razlike između percipiranja seksualnosti u 19. stoljeću i danas.

Dokumentarac prepričava važan dio američke povijesti koji je često izostavljan i potiče publiku da razmisli zašto imamo tako ograničen pogled na ljudsku seksualnost, prenosi Jutarnji list.

Ovaj film u režiji Shauna Petersona istražuje Lincolnove navodne veze s muškarcima i uključuje intervjue s povjesničarima s cijenjenih sveučilišta poput Harvarda, Columbije, Browna, Wellesleyja i Rutgersa.

Srušio joj snove 

"Lincoln je vjerojatno spavao s više muškaraca nego žena", objasnio je jedan stručnjak.

Inače, ovo nije jedini medij koji se bavi sličnom tematikom u posljednje vrijeme.

Komičar Cole Escola glumi Mary Todd Lincoln u novoj brodvejskoj predstavi "Oh, Mary!", koja prati bivšu prvu damu SAD-a nekoliko tjedana uoči ubojstva Abrahama Lincolna, a Variety je tu predstavu nazvao "nedvojbeno najsmješnijom i najgay predstavom" koju je Broadway vidio posljednjih godina.

Naime, Escola, u kostimu nalik na Wednesday Addams, briljantno glumi Mary - bijesnu alkoholičarku i domaćicu oštrog jezika čije je snove o tome da postane zvijezda kabareta srušio njen odsutni suprug, predsjednik Abraham Lincoln.

Kopirati
Drag cursor here to close