Sarajevo Film Festival

Natječaj za mlade: Snimite video za 'Films for Future'

Poziv za mlade iz BiH da sudjeluju u projektu "Films for Future" snimanjem kratkih videa o održivom razvoju. Prijave do 30. srpnja 2024. godine. Pobjednici osvajaju vrijedne nagrade.
Kultura / Film TV | 12. 07. 2024. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 30. srpnja otvoren je poziv za mlade iz Bosne i Hercegovine da snime kratki video i prijave ga za projekt ''Films for Future/Filmovi za budućnost''.

Projekt, koji ima za cilj podizanje svijesti o održivom razvoju i klimatskim izazovima, pokrenuo je Sarajevo Film Festival u suradnji sa Sarajevom gradom filma UNESCO-a i Zelenim klubom, uz podršku UNDP-a u BiH.

Pet najboljih video uradaka bit će nagrađeno dolaskom na 30. Sarajevo Film Festival te nagradama kao što su električni romobil, bicikl, dron, bežične slušalice i tablet. Za „Films for Future“ mogu se prijaviti svi iz BiH u dobi od 13 do 25 godina. Svoja kratka videa, u trajanju do 90 sekundi, na temu doprinosa rješavanju klimatskih promjena mogu poslati do 30. srpnja 2024. na mail info@sarajevocityoffilm.ba, sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, godina rođenja, kontakt telefon i adresa).

Imena pobjednika bit će objavljena 12. kolovoza 2024., na Međunarodni dan mladih, a nagrade će im biti uručene na događaju tijekom 30. Sarajevo Film Festivala. Slanje videa putem maila je obavezno, a mladi svoje video uratke mogu objaviti i na društvenim mrežama koristeći hashtagove: #30thSFF #NetZero #FutureIsPossible.

Videa trebaju biti na temu: Što mladi mogu učiniti za zdraviju i zeleniju planetu? ili Kako mogu napraviti pozitivne promjene u svojoj sredini? Više informacija o klimatskim temama možete pronaći na UNDP-ovom Klimatskom rječniku. Pobjednički video uradci bit će objavljeni na društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala, Sarajevo UNESCO grada filma, Zelenog kluba, UNDP-a u BiH i UN-a u BiH.

Natječaj ''Films for Future'' nosi naziv kao priznanje globalnom pokretu mladih „Fridays for Future“. Sarajevo Film Festival ovim projektom želi podići svijest o važnosti rješavanja klimatskih izazova te potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje.

30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. kolovoza 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close