Mirela Balić

Glumica iz serije Elite nagrađena na Telemach Omladinskom Film Festivalu

Španjolska glumica Mirela Balić nagrađena je za najbolju žensku ulogu u serijama na Telemach Omladinskom Film Festivalu Sarajevo. Nagradu joj je uručio Kenan Magoda.
Kultura / Film TV | 24. 07. 2024. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči specijalne projekcije filma ''Jan'' u Pozorištu mladih u Sarajevu, španjolskoj glumici Mireli Balić sinoć je uručena nagrada Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo za najbolju žensku ulogu u serijama.

Nagradu joj je uručio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Balić je do sada snimila nekoliko filmova i serija, a najveću popularnost stekla je u globalno popularnoj španjolskoj seriji „Elite“ u produkciji Netflixa.

Budući da su joj roditelji porijeklom iz Srbije i Hrvatske, Mirela kaže da se posebno raduje dolasku u Sarajevo. Prilikom uručenja nagrade poručila je kako je posvećuje baki i djedu.

„Hvala Sarajevo. Sretna sam i uzbuđena. Imam tremu. Posebno mi je drago što je ova nagrada na našem jeziku. Znam da će me baka i djed grditi zbog padeža“, rekla je Balić.

Popularna glumica u Sarajevo je doputovala kasno sinoć, a nakon obilaska festivalskih lokacija i brojnih intervjua, dan je iskoristila za gurmanske užitke, te se posebno radovala sarajevskim ćevapima.

„Mirela je u potpunosti opravdala nagradu koju smo joj dodijelili. Ona je mlada, uspješna i talentirana glumica. U njoj vidimo vrijednosti OFF-a - umjetničku razmjenu mladih filmskih stvaratelja, promociju talentiranih glumaca i redatelja, solidarnost i afirmaciju ljudskih prava kroz filmsku umjetnost“, rekao je direktor Telemach Omladinskog Film Festivala Kenan Musić.

Posjetitelje festivala očekuju još tri dana prepuna filmskih i glazbenih događanja

Kopirati
Drag cursor here to close