SFF

Otvorene prijave za volontiranje za projekcije Sarajevo Film Festivala u Mostaru

Projekcije Sarajevo Film Festivala i ove godine održavat će se u Mostaru – petu godinu za redom, i to od 16. do 23. kolovoza.
Kultura / Film TV | 26. 07. 2024. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jubilarno, 30. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 16. kolovoza svjetskom premijerom novog filma bh. redatelja Danisa Tanovića "Nakon ljeta". Projekcijom ovog filma počinju i projekcije u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar na lokaciji Cineplexx Plaze.

Projekcije Sarajevo Film Festivala i ove godine održavat će se u Mostaru – petu godinu za redom, i to od 16. do 23. kolovoza.

Jedinstvena prilika da postanete dio Sarajevo Film Festivala u Mostaru je volontiranje. Prijave su otvorene do 10.8., a poziv za volontiranje otvoren je za sve u dobi od 15 godina i starije, s tim da maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu suglasnost roditelja/staratelja.

Uz pristup određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji kulturnog događaja.

Volonteri će nakon završenog Festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo Film Festivalu koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu.

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se prijaviti putem e-mail adrese: volunteer@sff.ba do 10.8.2024.

Film "Nakon ljeta" Danisa Tanovića kojim će početi projekcije Sarajevo Film Festivala i u Mostaru 16. kolovoza, komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Danis Tanović višestruko je nagrađivani redatelj, scenarist i producent. Njegov film "Ničija zemlja" (2001.), za koji je napisao i scenarij, nagrađen je Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku. Dvostruki je dobitnik Srebrnog medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu za filmove "Epizoda u životu berača željeza" (2013.) i "Smrt u Sarajevu" (2016.). Dobitnik je Počasnog Srca Sarajeva Sarajevo Film Festivala (2014.) kao znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i za podršku Sarajevo Film Festivalu.

Film je nastao u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u koprodukciji s kućama Tangaj Production (Rumunjska), Obala Art Centar (Bosna i Hercegovina), Baš Čelik (Srbija) i Tramal Films (Slovenija), a uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog centra  i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe za razvoj projekta te u koprodukciji sa BH Telecomom.

Projekcije Sarajevo Film Festivala u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar održavat će se od 16. do 23. kolovoza 2024.

Kopirati
Drag cursor here to close