Od 25. srpnja do 1. kolovoza

Uživajte u čarima kina na otvorenom u Mostaru: Projekcije u parku Zrinjevcu i ispred Hamama

Svakog dana tijekom trajanja Ljetnog otvorenog kina moći će se pogledati po dvije projekcije u vremenu od 20 do 24 sata. Radi se o različitim žanrovima filmova.
Kultura / Film TV | 24. 07. 2024. u 11:33 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci će i ove godine uživati u čarima kina na otvorenom. Od 25. srpnja do 1. kolovoza u gradskom parku Zrinjevac prikazivat će se francuski filmovi, te od 1. do 7. kolovoza na platou ispred Hamama u Starom Gradu moći će se pogledati filmovi turske kinematografije.

Svakog dana, tijekom trajanja Ljetnog otvorenog kina, posjetitelji će moći pogledati po dvije projekcije u vremenu od 20 do 24 sata. Radi se o različitim žanrovima filmova i projekcije će biti na engleskom i bh. jeziku.

Tijekom projekcije turskih filmova za najmlađu publiku bit će prikazan i popularni animirani film ''Evlija Čelebi i napitak besmrtnosti''.

Foto: Bljesak.info / Elvira Dilberović

Suradnja

Ljetno kino na otvorenom realizirano je u sklopu suradnje Turističke zajednice Grada Mostara (TZGM) s Francuskim institutom u Sarajevu, Institutom Yunus Emre i uz sponzorstvo Sparkasse banke. Direktorica Turističke zajednice Grada Mostara Elvira Dilberović kazala je kao je ovo jedna jedan od niza projekata koji se realiziraju srodno viziji urbane turističke priče u gradu.

''Nadam se da je ovo samo početak priče kojui ćemo, u suradnji s drugim veleposlanstvima u Bosni i Hercegovini, iduće godine proširiti na mnogo duže razdoblje tijekom ljeta. Ovo Ljetno kino svakako je prilika da građani vide filmsku produkciju iz različitih zemalja'', kazala je Dilberović.

Foto: Bljesak.info / Loé Lagrange i Sanela Demirović

Tijekom tjedna francuskog filma prikazat će se ukupno 14 filmova francuske kinematografije. Direktorica Francuskog instituta u Sarajevu Loé Lagrange kazal je kako su tom prilikom odabrali filmove sa zanimljivim i važnim temama - od zaštite okoliša do ljudskih prava i ravnopravnosti među muškarcima i ženama.

''Prikazivanje francuski filmova počinje 25. srpnja, a već 26. održat će se ceremonija Olimpijskih igara 40 godina nakon igara u Sarajevo. Stoga smo odabrali dva filam o sportu, točnije o ženama u sportu. Povodom toga izradili smo i posebnu poštansku markicu posvećenu vezi Sarajevu 84. i Pariza 24. koja se može nabaviti u Francuskom kulturnom centru'', kazala je Lagrange.

Nedžat Peco iz Instituta Yunus Emre zahvalio se na ukazanoj prilici da se prikažu neke od značajnih filmova turske kinematografije. Iz Instituta Yunus Emreje su iskazaliotvorenost za svaku suradnju, kako s Turističkom zajednicom tako i s ostali institucijama Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Nedžat Peco 

''Direktorica Dilberović je spomenula da ćemo prikazati animirani film o Evliji Čelebi a koji dodatno povezuje Grad Mostar i Republiku Tursku. Nadamo se da ćemo imati priliku da surađujemo i na nekoj višoj razini'', poručio je.

Besplatne projekcije

Predstavnica Sparkasse banke Sanela Demirović zahvalila se na ukazanoj prilici za sudjelovanjem na jednoj ovakvoj inicijativi Turističke zajednice Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Press povodom otvaranja Ljetnog kina na otvorenom u Mostaru

''Ovo je odličan projekt koji gradu daje posebnu dimenziju atraktivnosti, kako s aspekta turizma tako i za same građane Mostara. Kroz ovakve projekte grad se, kao turistički centar, izdvaja i postaje prepoznatljiv po svom urbanom duhu, atraktivnim sadržajima kulturnom životu. Sve to je upravo ono što mi u Sparkasse banke podržavamo dugi niz godina i njegujemo i vjerujemo'', kazala je Demirović.

Tijekom prikazivanja filmova Ljetnog otvorenog kina, od 25. srpnja do 1. kolovoza, ulaz na sve projekcije je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close