Na radost publike svih generacija

Transformers One: Transformers Početak počeo da igra u domaćim kinima

Animirani film TRANSFORMERSI - POČETAK (TRANSFORMERS ONE) počeo je sa kino prikazivanjem.
Kultura / Film TV | 20. 09. 2024. u 08:19 Bljesak.info
TRANSFORMERSI POČETAK | TRANSFORMERS ONE

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pretpremijere koja je održana u odabranim kinima i to u dvije verzije sinkronizirano i titlovano, animirani film TRANSFORMERSI - POČETAK (TRANSFORMERS ONE) započinje svoje kino prikazivanje!

Pretpremijerne projekcije su upriličene proteklog vikenda, a posjetitelji nisu krili uzbuđenje i nestrpljenje da ponovo vide svoje omiljene junake i otkriju kako je zapravo počelo ono što danas zovemo Transformers univerzumom.

TRANSFORMERSI – POČETAK je neispričana priča o porijeklu Optimusa Prime i Megatrona, zakletih neprijatelja, koji su nekada bili prijatelji, povezani kao braća, koji su zauvijek promijenili sudbinu Cybertrona.

U prvom ikada potpuno CG animiranom filmu o Transformersima, glasove su pozajmili neki od najvećih glumačkih zvijezda poput Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Steve Buscemi, Laurence Fishburne i Jon Hamm.

Radnja filma

Na Cybertronu, mladi rudar energona, Orion Pax, krišom ulazi u arhiv i saznaje priču o prvih trinaest Prajmova, moćnih vođa koji su poginuli u davnoj borbi s vanzemaljcima zvanim Quintessoni. Tijekom tog rata, izgubljen je ključni artefakt, Matrix of Leadership, koji je potreban za opstanak Cybertrona.

Oriona uhvati osiguranje, no njegov prijatelj D-16 ga spašava. U isto vrijeme, vođa planeta, Sentinel Prime, govori o potrebi pronalaska Matriksa kako bi spasio Cybertron, kojemu nedostaje energija.

Nakon nesreće u rudniku, Orion i D-16 pokušavaju spasiti prijatelja Jazza, što dovodi do oslobađanja zatvorene suradnice Elite-1. Zajedno saznaju za poruku od Alpha Triona, jednog od Primesa, koja otkriva put do lokacije Primesa.

Putem otkrivaju da je Sentinel izdao Primese i udružio se s Quintessonima. Alpha Trion daje Orionovom timu moć transformacije, ali ubrzo nakon toga, Sentinel ga ubija.

Orionov tim planira razotkriti Sentinela, dok D-16 ima želju osvetiti se. Tijekom borbe, D-16 preuzima kontrolu nad elitnom stražom, ali njih dvojicu zarobe Sentinelove snage. Orion i Elita su zatrpani ruševinama, a D-16 i B-127 zarobljeni.

D-16 saznaje da je Sentinel ukrao moć Megatronus Primea i odlučuje ga ubiti. Iako slučajno rani Oriona, ne pomaže mu, dopuštajući mu da padne u Cybertronovu jezgru. D-16 zatim ubija Sentinela i proglašava se vladarom Cybertrona pod imenom Megatron.

Oriona oživljavaju Primesi i daju mu Matrix of Leadership, čime postaje Optimus Prime. Vraća se kako bi se borio protiv Megatrona, pobijedivši ga u velikoj bitci. Na kraju, Optimus preimenuje svoje sljedbenike u Autobote, dok Megatron stvara Decepticone, planirajući osvetu i ponovno preuzimanje kontrole nad Cybertronom.

Kopirati
Drag cursor here to close