Nagrade

Zatvoren MOFF: ''Stablo ljubavi'' za najbolje

Najbolju mušku ulogu ostvario je Nenad Jezdić u filmu ''Vikend sa ćaletom'', dok je najbolju žensku odigrala Mirjam Korbar u filmu ''Zastoj''.
Kultura / Film TV | 01. 11. 2021. u 21:05 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proglašenjem najboljih glumaca, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru zatvoren je 15. Mostar film festival, koji je i ove godine organiziralo Filmsko-pozorišno udruženje Oktavijan.

Stručni žiri u sastavu Dejan Dabić, Branka Bešević-Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović birao je među glumcima koji su ostvarili uloge u deset filmova prikazanih u natjecateljskom dijelu festivala.

Najbolju mušku ulogu prema njihovom sudu ostvario je Nenad Jezdić u filmu ''Vikend sa ćaletom'', dok je najbolju žensku odigrala Mirjam Korbar u filmu ''Zastoj''.

Zlatan Vidović u filmu ''Lihvar'' odigrao je najbolju mušku sporednu ulogu, dok je ovo priznanje u konkurenciji glumica pripalo Anji Šovagović-Despot za ulogu u filmu ''Plavi cvijet''. Najbolji debitant je Tea Harčević, koja je ostvarila ulogu u filmu ''Plavi cvijet'', dok je specijalna nagrada pripala Strahinji Blažić za dva filma prikazana na festivalu – ''Lihvar'' i ''Pucnji u Marseju''. Specijalnu nagradu posthumno je dobio i Peter Musevski za ulogu u filmu ''Zastoj''.

Nagrađenima su uručene nagrade ''Stablo ljubavi'', koje se tradicionalno dodjeljuju na mostarskom festivalu.

Posljednjeg dana festivala prikazani su filmovi ''Vikend sa ćaletom'' i ''Odluka'', koji nisu bili dio natjecateljskog programa jer je njegova rediteljica Branka Bešević-Gajić bila članica stručnog žirija.

Petnaesto izdanje Mostar film festivala trajalo je pet dana, a sve projekcije s izuzetkom prve upriličene su na platou Mostarskog sajma, i to u formi auto-kina.

Kopirati
Drag cursor here to close