Svega pomalo

Hukić uputio pozdrav Mostaru

Kultura / Flash | 09. 04. 2015. u 19:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ćorovića kući u Mostaru u četvrtak navečer otvorena je izložba fotografija Ahmeta Hukića "Pozdrav Mostaru".

Izložbu je otvorila stručna savjetnica za kulturu u Gradu Mostaru Alma Fazil-Obad koja je istaknula kako "ovo što radi Ahmet Hukić prerasta tehničke situacije", te da je to "jedno ogledalo ljepote".

"Ono gdje bih svrstala Ahmeta Hukića je umjetnička i iskrena fotografija", kazala je Fazil-Obad u izjavi za Fenu. Hukić je naglasio kako je ova izložba jedna rekapitulacija njegovih dosadašnjih radova izlaganih u zadnjih desetak godina u salonima u zemlji i inozemstvu.

"Izložba nije tematska i na njoj možete vidjeti sve, od arhitekture, pejzaža i prirode, do ptica koje su moj omiljeni motiv. Ona predstavlja pozdrav Mostaru. Nakon deset godina provedenih u ovom gradu gdje mi je bilo jako lijepo, idem u mirovinu, odlazim iz Mostara i želim gradu u kojem sam bio, ako mogu, da i na ovakav način zahvalim na svemu lijepom što mi je pružio", kazao je Hukić.

Izložba će biti otvorena desetak dana. Ahmet Hukić rođen je u Tuzli, a fotografijom kao hobijem počeo se baviti još u srednjoškolskim danima. Uža specijalnost mu je fotografiranje ptica, a u njegovom opusu mogu se naći i fotografije prirode i zanimljivih arhitektonskih objekata.

Do sada je organizirao devet samostalnih izložbi u Tuzli i Mostaru, a njegovih više od 130 fotografija dio su više od 150 izložbi održanih diljem svijeta. Hukiću je dodijeljena titula Majstora fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, kao i počasno fotografsko zvanje Excellence FIAP Međunarodne federacije za umjetničku fotografiju.

Na upit novinara je li ovo njegovo 'doviđenja' ili 'zbogom' Mostaru, Hukić je odgovorio da je definitivno 'doviđenja', te je rekao kako će u budućem razdoblju imati mnogo više vremena za fotografiju i nada se da će ljubitelje ove umjetnosti uskoro obradovati novim izložbama prirodnih ljepota BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close