Priče za djecu i mlade

Iz tiska izašla knjiga 'Leteći tanjir iznad Vranjića Doca'

Kultura / Flash | 17. 10. 2015. u 14:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deseta knjiga Muje Musagića, rođenog Duvnjaka koji već 38 godina živi i radi u Sarajevu, pod nazivom "Leteći tanjir iznad Vranjića doca" ovih dana je izašla iz tiska.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Općinskog društva "Preporod" Tomislavgrad Senad Džanković, riječ je o knjizi koja je ispisana pričama za djecu i mlade, za koje je autor u kratkoj uvodnoj napomeni kazao kako je riječ o pričama koje su "u manjoj ili većoj mjeri svojevrsna literatura autobiografija i sjećanje na stare prijatelje i poznanike iz njegovog djetinjstva provedenog u Duvnu (Tomislavgrad)".

"Ovo je druga njegova knjiga namijenjena djeci i mladima nakon što je ranije napisao zbirku pjesama za djecu 'Baš nešto mislim' posvećen sarajevskoj djeci koji su preživjeli četiri teške godine opsade u tom gradu. Musagićeva nova knjiga sugerira jasnu i toponimsku vezu sa zavičajem u vrijeme koje bi smo mogli vezati za polovicu prošlog stoljeća", kazao je Džanković.

Po njegovim riječima u pričama su prisutni likovi sa njihovim pravim imenima i prezimenima ali i ona čija je imena autor zamaskirao.

Knjiga će uskoro biti promovirana i u mjestu gdje je autor odrastao.

 

Kopirati
Drag cursor here to close