Brojevi 9 i 10

Izašao novi broj Bjelopoljske zore

Kultura / Flash | 29. 11. 2014. u 13:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javnosti je prestavljen novi dvobroj Bjelopoljske zore, glasila Hrvatskog kulturnog društva Napredak Bijelo polje. Brojevi 9 i 10 za studeni 2014. godine mogu se kupiti po cijeni od 5 KM.

Ovo glasilo do šestog je broja izlazilo u polugodišnjem ritmu, a nakon toga u dvobrojima.

''Namjera Bjelopoljske zore je pisati o povijesti HKD Napredak Bijelo Polje, o značajkama i povijesti ovoga kraja, o zbivanjima iz bolne prošlosti i slično. Mislim da smo taj cilj u dobroj mjeri postigli i da danas o Bijelom Polju ima napisano podataka i činjenica više nego bilo kada'', naveo je u ovodu novoga dvobroja Ilija Kožul, član uredništva lista.

Kožul dalje piše kako se nekoliko mještana ogledalo i stvaralački, pišući priče i pjesme, što je ovom časopisu dalo posebnu težinu i vrijednost.

‘’Pisali smo o našem užem zavičaju, pisali su većinom mještani ili ljudi koji su s našim zavičajem jako povezani i pokrili smo različite oblasti iz života i rada u našem kraju. Izražavajući svoje zadovoljstvo postignutim, želim zahvaliti svima koji su na bilo kakav način pomogli i doprinijeli ovom rezultatu, te izražavam nadu i očekivanje da će se mlađi prihvatiti posla i nastaviti na ovim, rekao bih, solidnim osnovama’’.

U novom dvobroju nalaze se tekstovi o naselju Vojno kroz povijest, o početku boćanja u Potocima, nadimcima karakterističnim za ovaj kraj, kao i par vijesti o prošlim događajima.

Glavna i odgovorna urednica je Marina Kljajo-Radić.

Kopirati
Drag cursor here to close