HKD Napredak

Napretkovi božićni dani donose veliki broj događaja

Kultura / Flash | 10. 12. 2014. u 16:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kamernom teatru 55 u Sarajevu, danas je održana tiskovna konferencija povodom Napretkovih božićnih dana s posebnim naglaskom na Napretkov svečani božićni koncert. 

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić, drugi sekretar Veleposlanstva Italije u BiH gospođa Ilaria Ragnoni, predsjednik HPD-a Bjelašnica 1923 i Sportskog društva Mladen Rudež, tajnik NK SAŠK Napredak Zdravko Bošnjak, predsjednica Udruge likovnih umjetnika Napredak Hiba Mustafić, tajnik šahovskog kluba Napredak Željko Galić.

Predsjednik Topić zahvalio je medijima na praćenju svih manifestacija koje organizira HKD Napredak, te se ujedno osvrnuo i na djelovanja drugih podružnica koje i ove godine tradicionalno organiziraju manifestacije za božićne blagdane. 

''Budući da je Božić blagdan djeteta, ovogodišnji Napretkovi božićni dani i blagdansko vrijeme bit će posvećeno djeci“, rekao je predsjednik Topić. Na kraju je zahvalio Veleposlanstvu Italije u BiH za suorganizaciju, te pokroviteljima, sponzorima i partnerima Napretkovog svečanog božićnog koncerta. 

Drugi tajnik Veleposlanstva Italije Ilaria Ragnoni zahvalila je predsjedniku Topiću i Napretku na suradnji te u nekoliko rečenica opisala kvalitetan rad i rezultate zbora Coro Polifonico Cremonese koji će ove godine nastupiti na Napretkovom svečanom božićnom koncertu. 

Mladen Rudež, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Bjelašnica 1923.”, je kazao kako je društvo ove godine započelo Napretkove božićne dane 29. studenoga prezentiranje kratkog filma – In memoriam za planinarskog doajena i osnivača HPD Bjelašnica Dragu Bozju, a nastavilo istoga dana organiziranjem 26. međunarodnog memorijalnog uspona planinara na Bjelašnicu. 

Ovogodišnji malonogometni turnir posvećen je djeci pa je stoga nazvan Napretkov dječji malonogometni  turnir.

''Turnir će biti održan 20. i 21.12.2014. na nogometnom terenu hotela Delminium u Doglodima. Sudjelovat će ukupno 10 ekipa koje broje 150 djece“ rekao je tajnik NK SAŠK Napredak Zdravko Bošnjak 

HKD Napredak tradicionalno svake godine povodom Božića organizira izložbu slika. Ovogodišnje 21. po redu Likovno Annale u organizaciji udruge likovnih umjetnika HKD Napredak bit će otvoreno u Maloj galeriji Crkve Sv. Ante - Bistrik Sarajevo u petak, 23. prosinca, u 19 sati.

Na kraju je Željko Galić, tajnik Šahovskog kluba Napredak, novinare upoznao sa 22. tradicionalnim Napretkovim međunarodnim šahovskim turnirom koji će se u organizaciji HKD Napredak i ŠK Napredak Sarajevo, održati u nedjelju, 21. prosinca, od 12 sati  u Hotelu “Saraj”.

''Turnir je pozitivnog karaktera, a sudjelovat će 70 natjecatelja po pozivu organizatora; od toga 10 iz inozemstva. Natjecanje će se igrati po Švicarskom sustavu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju“, kazao je gospodin Galić. 

Kao središnji događaj Napretkovih Božićnih dana 2014., prof Topić je izdvojio Napretkov svečani božićni koncert u suorganizaciji s Veleposlanstvom Italije, Narodnim kazalištem Sarajevo i Orkestrom Sarajevske filharmonije, a koji će biti održan u subotu 13. prosinca 2014. u 20 sati u Narodnom kazalištu Sarajevo. 

Generalni sponzor koncerta je HT ERONET, a generalni medijski partner BHRT dok su koncert podržali: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close