Mostar čita

Narodna knjižnica ugostila književnika Emila Raspudića

Kultura / Flash | 15. 10. 2015. u 15:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 14.listopada, u sklopu projekta "Mostar čita" mostarska Narodna knjižnica ugostila je književnika Emila Raspudića. Na druženju s književnikom sudjelovali su učenici III OŠ sa svojim učiteljicama.

Književnik je oduševio djecu svojim toplim pristupom, pa ih je kroz interakciju uključio u čitanje svojih priča. Ovom prilikom predstavio je svoju knjigu "Kraljevska gozba".

Knjiga je namijenjena mlađim čitateljima, ali je preporučuje i kao obiteljsko štivo. Priče su zasnovane na povijesnoj podlozi i autorovim doživljajima iz djetinjstva.

Inače, književnik Emil Raspudić rođen je 10. srpnja u Lipnu, općina Ljubuški. Studij pedagogije i psihologije završio je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje je i diplomirao.

Do sada je objavio pet knjiga: Povijest školstva u Brotnju, Trideset godina srednjeg školstva u Brotnju, Božo Miletić od Lipna do svjetskih sportskih terena, Planinske priče i Kraljevska gozba. Za knjigu Planinske priče na Glavnoj skupštini Matice hrvatske, lipnja 2010. godine, dobio je Srebrnu povelju.

Djecu su uživala u pričama o davnim vremenima i autorovim doživljajima iz djetinjstva, priopćeno je iz Narodne knjižnice.

Kopirati
Drag cursor here to close