Patrijarh Irinej

Ne primajte Kosovo u UNESCO

Kultura / Flash | 04. 11. 2015. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrijarh srpski Irinej upozorio je u srijedu kako su Srbi na Kosovu i Metohiji i svetinje Srpske pravoslavne crkve u velikoj opasnosti, jer, kako je naveo, "pobornici tzv. države Kosovo žele da članstvom u UNESCO-u prisvoje srpske crkve i manastire".

"SPC stoga poziva pravoslavni narod i sve kojima je stalo do prava i pravde u svijetu, da se usprotive učlanjenju tzv. države Kosovo u UNESCO", što bi, kako navodi patrijarh Irinej bilo ravno humanitarnoj katastrofi, odnosno uništavanju srpskih pravoslavnih svetinja, a time i svjetske baštine, prenosi Tanjug.

"Zaštitimo srpsku i svjetsku duhovnu i kulturnu baštinu - proširite što više možete putem interneta i društvenih mreža u narednih pet dana. Tako bismo zajedničkim naporima i ovim putem upoznali međunarodnu javnost s ozbiljnošću situacije i visokim stupnjem ugroženosti duhovnih i kulturnih svetinja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se na web stranici SPC-a.

Uvjereni smo kako bi ovakav vid informiranja pomogao da mnogi, kojima ove činjenice nisu dostupne, budu obaviješteni brže i efikasnije, navodi se u priopćenju koje je potpisao patrijarh Irinej.

Kopirati
Drag cursor here to close