Narodno pozorište Mostar

'Šta ćemo sad?': Komedija o našem društvu na petak trinaesti

Kultura / Flash | 10. 03. 2015. u 10:35 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komedija 'Šta ćemo sad?' autora Branka Đurića – Đure, u režiji Ahmeda Imamovića., biti će održana u petak, 13.03.2015. s početkom u 20:00 sati, u Narodnom pozorištu u Mostaru.

'Šta ćemo sad?' je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je "Šta ćemo sad" poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste glazbe. "Znaš ono, pjevaš, a plačeš".

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu predpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: 'Jesmo li mi sami postali vic?'.

Sam tekst je u potpunosti glumački, s minimalnim scenskim zahtjevima i maksimalnim glumačkim angažmanom glumaca: Ajle Hamzić, Emira Spahića i Gorana Loze.

Rezervacije ulaznica po cijeni od 10 KM možete napraviti svakim radnim danom od 09 do 14 telefonom na broj 036 550 128 ili na e-mail: np.-mostar-marketing@hotmail.com,
u inbox facebook profila: JU Narodno pozorište Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close