Pripreme

U tijeku tehničke pripreme za dolazak pape u Sarajevo

Kultura / Flash | 11. 03. 2015. u 14:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto danas je u Sarajevu kazala da tehničke i sigurnosne pripreme predstojećeg pohoda pape Franje u glavni grad BiH, koji je najavljen za 6. lipnja ove godine, teku u najboljem redu.

Izrazila je zadovoljstvo što je član Organizacijskog odbora koji je 12. veljače dočekao delegaciju iz Vatikana u Sarajevu, javlja Fena.

''Sve što se radi na tehničkim, organizacijskom i sigurnosnom planu ide utvrđenom dinamikom, a o svemu će mediji biti pravovremeno obaviješteni. Sada se rade pripreme na tehničkom nivou i ide sve u najboljem redu kako bi nam državni poglavar Vatikana, a i poglavar Katoličke crkve i vrhovni autoritet mogao doći'', pojasnila je.

Ocijenila je da je dolazak pape Franje veliki događaj koji predstavlja veliku važnost za BiH.

Podsjećamo, vatikanska delegacija je u veljači je obišla više potencijalnih lokacija ili objekata u cilju konačne odluke o detaljima papine posjete.

Pripremajući pohod pape Franje, predviđen za 6. lipnja 2015., imali su prigodu razgovarati s najvišim crkvenim predstavnicima kao i s predstavnicima vlasti, a osobitu pozornost posvetili su razgovoru sa svojim kolegama iz sigurnosnih službi na svim razinama. Obišli su i sva mjesta koja su predložena za pohod pape Franje.

Kopirati
Drag cursor here to close