Najava

Bh. umjetnici i skladatelji u Carnegie Hallu u New Yorku

Kultura / Glazba | 24. 01. 2013. u 14:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko-bosanska fondacija u suradnji sa Stalnom misijom BiH pri Ujedinjenim narodima, organizira koncert mladih umjetnika i skladatelja iz BiH, koji će se održati 31. siječnja 2013. u maloj dvorani čuvenog Carnegie Halla.

Njujorškoj publici će se predstaviti pijanisti Dragan Opančić, Naomi Druškić, klarinetist Vedran Tuce, Ivan Šarić, bas bariton, te američki umjetnici gitaristkinja Tali Roth i pijanistica Simone Baron.

Osim klasičnog repertoara, na koncertu će biti izvedena djela bh. skladatelja, Ališera Sijarića, Igora Karače, Dine Rešidbegovića i Đorđa Jovančića.

Koncert će otvoriti Nj. E. Mirsada Čolaković, stalna predstavnica BiH pri Ujedinjenim narodima i Jan Eliasson, zamjenik generalnog tajnika UN-a.

Koncertu će prisustvovati veliki broj veleposlanika akreditiranih u Ujedinjenim narodima kao i dužnosnika UN-a. Prisustvo koncertu su također najavili i promotori moderne glazbe u SAD-u.

Ovo je drugi koncert koji Američko-bosanska fondacija organizira u Carnegie Hallu. Prvi koncert, održan 2008. godine, otvorio je tadašnji i sadašnji član Predsjedništva BiH NJ.E. Željko Komšić.

Sponzori koncerta su: Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, BH telekom, Fabrika duhana Sarajevo, Energoinvest, te MIMS grupacija.

Kopirati
Drag cursor here to close