Glazba

Cult Band završili uspješnu mini turneju po BiH

Kultura / Glazba | 27. 12. 2015. u 14:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Cult Band“, pop-rock grupa iz Austrije, koju čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić, nastupom u klubu „Element“ u Bihaću završili su uspješnu mini turneju u BiH.

U četvrtak oni su oduševili i rasplesali mnogobrojnu sarajevsku publiku u kultnom sarajevskom Cinemas Clubu (Sloga), a ništa manje nije bio uspješan ni nastup u zeničkom klubu ''Elite“.

Na koncertu u Bihaću gosti “Cult Banda” bili su i Mirza Malkoč i Mirza Toromanović, pjevač benda “Boje noći”.

''Ovo nam je ujedno bila prilika da publici približimo naše pjesme "Ostavljam te" i "Na tvojim grudima" koje smo snimali u studiju „Long play“ u Sarajevu, a koje je producirao odlični Mahir Sarihodžić.

Boravak u glavnom gradu BiH iskoristili smo i za gostovanja na brojnim TV i radio postajama, kao i za sastanke sa nekoliko bh. autora.

Našu narednu pjesmu napisat će jedan od najboljih bh. skladatelja, a ime neka ostane tajna dok dogovor ne bude finaliziran'' kažu iz „Cult Banda“ te dodaju da je za uspješnu mini turneju u našoj zemlji zaslužan menadžer za BiH Edin Čičko.

Kopirati
Drag cursor here to close