OKC Abrašević

Darkwood Dub pozitivnim vibracijama oduševio Mostarce

Kultura / Glazba | 28. 12. 2012. u 10:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darkwood Dub sinoć je u OKC Abrašević pozitivnom atmosferom Mostarcima pružio nezaboravan ugođaj.

Jedan od najznačajninijih srpskih bendova čija je glazba spoj duba, rocka, reggaea, funka, disca i eksperimentalne elektronike i lucidnih tekstova, iako bez gitariste Bojana 'Bambi' Drobaca, publiku je držao na nogama energičnim dvosatnim koncertom. A to što je jedan član nedostajao nije umanjilo kvalitetu svirke i oduševljenje publike.

U sklopu svoje turneje Mostar je jedini grad u BiH gdje će ova grupa gostovati. Nakon Mostara odlaze u Osijek (28.12.), zatim Inđiju (29.12.), a za Novu godinu nastupaju u Novom Sadu. Ovo je drugi nastup Darkwood Dub u Mostaru nakon 10 godina. Mostarska publika je prvi put imala priliku čuti ovaj bend davne 2002. godine, kada su gostovali na prvom dub festivalu u BiH, u organizaciji Udruženja građanja MIOFC i francuske glazbene produkcijske kuće Jarring Effects.

Klupskim repertoarom i starim hitovima Darkwood Dub je širio pozitivne vibracije koje su izmamile osmjehe na licima prisutnih, a veseli ritmovi im nisu dali mira, te je publika neumorno plesala do zadnjih taktova koncerta. Bend je predstavio i jednu novu pjesmu, koja je naznaka zasigurno još novih dobrih stvari, koje uskoro možemo očekivati od Darkwood Duba.

Darkwood Dub je nastao 1988. godine u Beogradu. Tijekom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentirao, spajajući reggae i dub sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. Do izdanja prvog albuma 'Paramparčad (Take it or leave it, 1994)', Darkwood Dub je postao najpopularniji underground bend u Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close