Memorijal

Detaljan program 1. Memorijala Vasilij Buzmakov koji u petak počinje u Mostaru

Kultura / Glazba | 25. 07. 2024. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Vasilij Buzmakov

1. Memorijal Vasilij Buzmakov započinje u petak, 26.7.2024.

Program će započeti okruglim stolom na temu "Život i djelo Vasilija Buzmakova u periodu 2000.-2014.'' u galeriji kraljice Katarine, HD Herceg Stjepan Kosača u 18 sati, uz prethodne izjave za medije od 17.45.

Nakon okrugloga stola slijedi koncert otvorenja u 20 sati, također u Galeriji kraljice Katarine, na kojemu će nastupiti kvartet violina sastavljen od bivših učenika prof. Buzmakova i trio SA Sinfonietta iz Sarajeva.

U subotu, 27.7.2024. održati će se masterclass radionice u prostorijama Glazbene škole Ivana pl. Zajca, gdje će učenike iz Osijeka, Sarajeva, Metkovića i Mostara mentorirati organizatori događaja, profesionalni glazbenici, Anica Miličević, Alma Dizdar, Irena Kaleb i Ante Slišković.

Taj isti dan učenici će održati koncert i prezentirati znanja koja su stekli na radionicama. Koncert će se održati u dvorani MC Pavarotti s početkom u 19 sati.

Memorijal se zatvara prelijepim zajedničkim koncertom bivših učenika i kolega profesora Buzmakova u galeriji kraljice Katarine, HD Herceg Stjepan Kosača s početkom u 20 sati, u nedjelju, 28.7.

Pokrovitelji koncerta su Grad Mostar i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a partner u projektu HKUD FS Fra Bernardin Smoljan iz Rodoča.

Kopirati
Drag cursor here to close