Maja Tatić i Alexandria

Entuzijastični glazbenici ne odustaju od predstavljanja BiH na Eurosongu

Kultura / Glazba | 11. 01. 2013. u 09:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maja Tatić predstavnica Muzičke produkcije RTRS-a i pjevačica, zajedno s bendom Alexandria iz Banja Luke, trenutno se nalazi u Mostaru, gdje u studiju MC Pavarotti snimaju pjesmu s kojom žele predstaviti BiH na Eurosongu.

Alexandria, Maja Tatić i predstavnici Radio - televizije Republike Srpske (RTRS) smatraju neopravdanom odluku poslovodnog odbora Radio televizije Bosne i Hercegovine (BHRT) da ne sudjeluje s pjesmom predstavnicom BiH u Eurosong natjecanju 2013. godine koje će biti održano u švedskom Malmöu.

"Tibor Tišma pjevač i gitarista benda Alexandria, došao je u Muzičku produkciju RTRS-a s idejom za pjesmu, koja bi mogla biti predstavnica BiH na Eurosongu. Jadranka Stojaković, koja je također čula pjesmu, ostala je s njom oduševljena, pomalo smo počeli raditi na tekstu i melodiji, te se polako rodila ideja da i ja gostujem u pjesmi" kazala je za Bljesak.info Maja Tatić.

RTRS je slao formalne upite menadžmentu BH Eurosonga, na čelu s Lejlom Babović, čiji su prvobitni odgovori bili kako će BiH nastupiti na velikoj pozornici u Malmöu. S entuziazmom Alexandria i Maja Tatić su krenuli na najozbiljniji način raditi na pjesmi.

Nedugo nakon toga stiže veliko razočarenje te odustajanje BiH od Eurosonga, no unatoč tome ovi glazbenici se nadaju kako će BiH dobiti priliku predstaviti se u Europi.

"Ukoliko dođe do toga, da BiH ponovno odluči ući u kandidaturu za Eurosong, mi želimo biti spremni, kako bi mogli ravnopravno konkurirati ostalim bh bendovima" kazali su članovi Alexandrie.

"RTRS je bio spreman podržati nečiju organizaciju, što se ranije u medijima pogrešno shvatilo. Tražili smo samo da se odluka promijeni i tražili smo način da se napravi neki natječaj, jer velika je šteta što nitko ne želi preslušati glazbenike i potencijalne pjesme."

Postoji mogućnost da se odluka promijeni, jer Grčka je prije 3-4 dana odlučila promijeniti odluku.

Švedskoj je u interesu da bude što više država na natjecanju, na BHRT-u samo nekoliko ljudi odlučuje o Eurosongu, glazbenici jedino traže da se dozvoli odlazak BiH na veliku pozornicu Malmöa, a tek onda neka se raspravi tko će ići.

"Želimo biti spremni, s kvalitetnim materijalom u slučaju da se pojavi neka mogućnost" kazao je Tibor Tišma, pjevač benda.

"Rijetkost je da iza benda kao što je Alexandria stoji ovakva glazbena produkcija" kaže Tatić, koja je i sama 2002. godine nastupila na Eurosongu kao predstavnica BiH, te razumije kako je veliko značenje podrške glazbene produkcije.

"O pjesmi ne mogu puno govoriti, jer postoji nada da ćemo ući u konkurenciju za Eurosong, a jedino što vam možemo reći je da se pjesma zove 'Horizonti'" kazao je Tibor Tišma.

Maji Tatić, Alexandriji, glazbenicima, pa ni široj bosanskohercegovačkoj javnosti nije jasno kako Bosni i Hercegovini i BHRT-u nije u cilju da država bude na dobrom glasu, osvijetli obraz i predstavi svoje talente Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close