Brojni kulturni događaji

Koncertom Narodnog orkestra Mostar zatvoreno ''Mostarsko ljeto 2024''

Nakon uvodne svečanosti, upriličen je koncert Narodnog orkestra Mostar čiji su članovi istaknuti glazbenici i pjevači grada Mostara i okoline.
Kultura / Glazba | 12. 08. 2024. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom Narodnog orkestra Mostar u predivnoj atmosferi na trgu Musala u nedjelju večer je završena međunarodna kulturna manifestacija ''Mostarsko ljeto 2024''. Manifestaciju je zatvorio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Adnan Velagić.

''Predstavlja mi veliku čast govoriti na zatvaranju ovogodišnjeg 'Mostarskog ljeta'. Ovo je manifestacija vrijedna svake pažnje s obzirom na vremenski kontinuitet kojim raspolaže. Mogu kazati da je 'Mostarsko ljeto' kulturni događaj koji, zaista, svake godine podiže ljestvicu te mislim da će u sljedećem periodu, uz potporu svih institucija, ali i drugih, podići ljestvicu još više. Smatram da će kulturne prilike u Mostaru u narednim godinama biti još bolje'', istaknuo je Velagić.

Foto: Mostarsko ljeto / Zatvoreno ''Mostarsko ljeto 2024''

Ovom prilikom, upriličena je i dodjela zahvalnica pokroviteljima ovogodišnje manifestacije, i to: u ime Grada Mostara zahvalnica je dodijeljena predsjedniku Odbora za društvene djelatnosti Grada Mostara Mirzi Drežnjaku, zatim Džaferu Aliću, predsjedatelju Skupštine HNŽ kao i gdinu Adnanu Velagiću, ministru obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a. Zahvalnice je uručila koordinatorica ''Mostarskog ljeta'' Nataša Jekić.

'''Mostarsko ljeto' jedna je od najstarijih kulturnih manifestacija sa područja Bosne i Hercegovine obzirom da datira još od 1979. godine. Tijekom ovogodišnjeg 'Mostarskog ljeta' publika je imala priliku uživati u više od 30 različitih kulturnih sadržaja, od koncerata, kazališnih predstava, promocija knjiga do književnih večeri, izložbi, javnih predavanja'', naglasila je Jekić.

Foto: Mostarsko ljeto / Koncert Narodnog orkestra

Nakon uvodne svečanosti, upriličen je koncert Narodnog orkestra Mostar čiji su članovi istaknuti glazbenici i pjevači grada Mostara i okoline. Udruženje je osnovano 2021. godine sa ciljem očuvanja i njegovanja narodne i tradicionalne glazbe ovih prostora.

“Večerašnji koncert je dio 'Mostarskog ljeta 2024' na šta smo veoma ponosni. Izuzetno nam je drago što je odabrana baš ova lokacija koja je jedna od najprometnijih u gradu. Pripremili smo jedan lijep koncert za sve naše sugrađane. Pripremili smo pjesme koje svi vole, koje svi slušaju, kako bismo građanima Mostara, ali i našim gostima uljepšali vrelu ljetnu večer'', istaknuo je Alen Gološ, predsjednik Udruženja građana ''Narodni orkestar'' Mostar.

Organizatori manifestacije ''Mostarsko ljeto'' su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru. 

Kopirati
Drag cursor here to close