Centar za kulturu Mostar

Otvorena Međunarodna kulturna manifestacija "Mostarsko ljeto 2024"

U petak je otvorena Međunarodna kulturna manifestacije "Mostarsko ljeto 2024"
Kultura / Glazba | 21. 06. 2024. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za kulturu Mostar u petak navečer je koncertom 'Sevdah uz saz' svečano otvorena Međunarodna kulturno-turistička manifestacija Mostarsko ljeto 2024.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara gospodin Salem Marić.

''Zaista mi je zadovoljstvo što sam večeras u ime Grada Mostara u prilici da vam se obratim. Važno je istaknuti kako je Mostarsko ljeto manifestacija koja traje kontinuirano, a svima nam je poznato kako je Grad Mostar zaista prepoznatljiv kako po kulturnim, tako i umjetničkim stvaraocima kojima treba dati priliku za promociju. Trebamo nastaviti voditi brigu o institucijama kulture koje su pokretač našeg grada te moramo naći sredstva i načine da kulturu podignemo na veću razinu. Tijekom Mostarskog ljeta bit ćete svjedoci izuzetnih događaja te moram naglasiti da ova manifestacija svake godine mora biti jača, istaknuo je Marić kazavši kako se nada da ćemo i u budućnosti nastaviti njegovati kulturnu baštinu Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Ugledni gosti

Direktor Pozorišta lutaka u Mostaru Edin Kmetaš istakao je kako mu je izuzetna čast obratiti se u ime organizacijskog odbora Mostarskog ljeta.

''Nadam se da ćete u što većem broju pratiti sve sadržaje Mostarskog ljeta. Duboko smo svjesni prolaznosti ovoga života, smjene generacija i zaista se trudimo da svako mostarsko kulturno ljeto unaprijedimo konkretnim sadržajima i da ostavimo neki trag'', naglasio je Kmetaš.

Nakon ceremonije otvaranja upriličen je koncert 'Sevdah uz saz na kojem su sudjelovali istaknuti interpretatori sevdalinke Alma Subašić i Zanin Berbić, dok je program moderirao glumac Armin Omerović.

''U Mostaru je uvijek prekrasno i ovaj kraj uvijek osjećam svojim. Mostarsko ljeto je poslastica za sve one koji vole različite oblike umjetnosti te sam izuzetno sretna što sam dijelom ove manifestacije. Koncerti u Mostaru uvijek su prepuni emocija i to su mi zaista neki od najdražih koncerata, slobodno mogu kazati, u životu'', istaknula je Subašić.

U okviru ovogodišnje manifestacije Mostarsko ljeto bit će održano više od 30 različitih kulturnih sadržaja, a organizatori su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru.

Sljedeći događaj koji očekuje posjetitelje u okviru Mostarskog ljeta je izložba AI slika 'Mostar u stilu velikih majstora' autorice Mie Fendi koja će biti upriličena u Muzeju Hercegovine Odjel Stari Most (Labirint), s početkom u 19 sati.

Foto: Bljesak.info / Sa otvaranja manifestacije
Foto: Bljesak.info / Sa otvaranja manifestacije
Foto: Bljesak.info / Dosta je bilo nazočnih na otvaranju
Kopirati
Drag cursor here to close