Sonata u proljeće

Pozvani ste na koncert mostarske violinistice Ane Pešut

Ana je osnovno i srednje obrazovanje stekla u Glazbenoj školi I. i II. stupnja u Mostaru, u klasi prof. Vasilyja Buzmakova.
Kultura / Glazba | 28. 05. 2024. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarska violinistica Ana Pešut

"Sonata u proljeće", naziv je koncerta Ane Pešut na violini koji će se održati u srijedu, 29. svibnja u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Na programu su Schubertova sonata za violinu i klavir u A-duru i Bachova sonata za solo violinu br. 2.

Koncert Ane Pešut, uz klavirsku pratnju Zerine Šabotić, dio je glazbenoga programa ovogodišnjeg Mostarskog proljeća – 26. Dana Matice hrvatske.

O umjetnici...

Ana Pešut rođena je u Mostaru 10. veljače 1997. godine. Prve poduke iz violine dobiva od majke. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Glazbenoj školi I. i II. stupnja u Mostaru, u klasi prof. Vasilyja Buzmakova.

Godine 2016. upisuje Glazbenu akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je, nakon četiri godine studija, stekla zvanje diplomirane glazbene umjetnice – violinistice.

Na trećoj godini studija bila je članica komornog ansambla koji je osvojio prvu nagradu na natjecanju u Travniku.

Tijekom svoga obrazovanja više je puta bila sudionica projekata Simfonijskog orkestra u Mostaru te članica ansambla Mostarske simfoniette. Godine 2022. upisuje završnu, petu godinu na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Gorana Končara, gdje je 2023. i magistrirala.

Godine 2024. bilježi i ulazak u polufinale natjecanja Papandopulo u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close