Šta me opet snađe?

Anđelka za Bljesak.info: Vjerujem da će se mnogi pronaći u ovoj priči

Joka Jakovljević, koju glumi omiljena regionalna komičarka Anđelka Stević Žugić, poznata iz popularne serije "Andrija i Anđelka", stiže u Mostar 8. svibnja
Kultura / Kazalište | 01. 05. 2024. u 09:14 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joka Jakovljević, koju glumi omiljena regionalna komičarka Anđelka Stević Žugić, poznata iz popularne serije "Andrija i Anđelka", stiže u Mostar 8. svibnja kada će prvi put pred bh publikom izvesti svoju novu predstavu "Šta me opet snađe" u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Predstava je nastavak njezine prve predstave "Šta me snađe" s kojom je 2018. godine napravila svojevrstan kazališni podvig, odigravši predstavu preko 250 puta na 3 kontinenata u 55 gradova i 15 zemalja.

"Joka je već bila u Mostaru, a sad stiže u nekim novim zgodama i nezgodama u mojoj novoj monodrami s temom koja je nažalost sveopće aktualna - temi razvoda, ali na jedan duhovit i šarmantan način. Odigrali smo već preko 20-ak predstava u regiji u malo više od mjesec dana. Prezadovoljni smo reakcijom publike i predlažem da publika dođe 8. svibnja u Kosaču da razmijenimo iskustva i upoznamo se osobno", kazala je Anđelka koja otkriva kako uvijek s istim uzbuđenjem i tremom dočekuje publiku u kojoj su generalno žene brojnije.

Zabava i ironija

Njezina novu monodramu, koju je kao i prvu pisao Nebojša Romčević, a režirao Petar Jovanović, komična je, zabavna, ali i pomalo ironična priča o Jovanki Joki Jakovljević.

''Ona je bila glavna junakinja i u prvoj monodrami, ali to nije ona žena koju znate od prije. To je sada žena koja se suočava sa životom nakon razvoda i to u svojim kasnim 30-im. A svaki razvod je šok. Svi likovi u predstavi su raznoliki i živopisni, a Joka je poseban junak. Ona je smeštena u svijet surove stvarnosti nakon razvoda, suočena sa savjetima okoline koja često nije od pomoći. Joka je lik koji nosi teret svoje odluke, ali s velikom dozom humora i gotovo dječije otvorenosti. Dok sluđena pokušava otkriti ima li života nakon razvoda i kakvog, ona traži savjete od svog “stručnog štaba”. Naravno, svaka žena ima svoju reprezentaciju stručnih konzultanata. To su najbolje prijateljice, mama, baka, astrologinja, psihologinja! I svaka od njih ima svoju vizuru, savjet i uputstvo. I sve one, kao po pravilu, dodatno kompliciraju situaciju. U predstavi smo se našalili na račun brojnih stereotipa i savjeta koje ljudi, i znani i neznani, daju u takvim situacijama. To je jedno nepresušno polje za komediju. Vjerujem da će se mnogi, ne samo žene, pronaći u ovoj priči, koja uprkos šaljivom tonu, ima jednu, uvjetno govoreći ozbiljnu poruku: Srce uvijek zna. Slušajte sebe i svoje srce’’, govori popularna glumica za Bljesak.info.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PRimera (@agencija.primera)

Ovo nije Anđelkino prvo gostovanje u Mostaru, ali jeste s ovom predstavom. Kako nam govori, ranije reakcije su bile odlične, pa se nada kako ni ovog puta neće nedostajati zabave i smijeha.

''Reakcije na prvu predstavu su bile odlične, bilo je lijepo i otvoreno prijateljski, toplo, i to ne samo u smislu čuvene mostarske vrućine. Nadam se da će tako biti i ovaj put. Iako u ovoj monodrami govorimo o razvodu, vjerujem da ćemo mnogima pružiti 80 minuta smijeha, zabave, a možda i neke podrške i ohrabrenja, ili pak olakšanja u osobnim bitkama koje vode, kao što već rekoh gore, što bi svakako bio bonus'', dodaje.

Na naš upit koje su dosadašnje najupečatljivije reakcije na ovu na predstavu, odgovara kako je sretna što je publika sa radošću prepoznala, bar sudeći po reakcijama na samoj predstavi i onom što joj pišu na mrežama nakon što su je odgledali, sve one šaljive i životne momente o kojima govori, čak iako nisu uvijek smješni onom kome se događaju.

Anegdote tijekom pripreme predstave

''Zanimljivo mi je i to da svaka publika, ovisno od mjesta u kojem igram, i trenutnog sastava koji prevladava u dvorani, ima neki drugačiji momenat u predstavi na koje je najjače reagirala, neki drugi pik, ako tako mogu reći, a to i jeste magija kazališta i razmjene energije koja se dogodi baš tu, na tom mjestu i trenutku između onog tko je na sceni i ljudi koji sjede u dvorani. Meni je to naročito važno, jer je ovo monodrama i moj jedini partner jeste baš publika. Osim toga, mnogo je onih koji pišu da su prošli skoro sve iste situacije kao moja junakinja Joka, a kod nekih su se čak i imena partnera podudarila'', otkriva popularna Anđelka.

Kao neke od anegdota koje bi izdvojila tijekom priprema ili izvođenja ove predstave, navodi: ''Samo stvaranje predstave je kolektivni čin i dok smo probali i radili i na tekstu i na svemu što čini jednu predstavu, članovi moga tima i prijatelji su delili neka svoja iskustva, neke anegdote koje smo dodavali, dopisivali, a najzanimljivije je što su se u velikom postotku ne samo ta iskustva, već i čitave, konkretne rečenice i savjeti podudarali, iako su se događali potpuno različitim ljudima na različitim mjestima''.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PRimera (@agencija.primera)

Ulaznice

Sudeći po zanimanju za ulaznicama, publika jedva čeka susret s Anđelkom i uživanje u njezinoj novoj komediji.

Požurite po svoje ulaznice na info pult i Mjenjačnicu Mepas Mall-a i online preko kupikartu. 

Kopirati
Drag cursor here to close