Pozorište lutaka Mostar

Hip-hop predstava "L'iniZio" francuske trupe Chriki'Z u Mostaru

Francuski Institut u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa Pozorištem lutaka Mostar, predstavlja Hip-hop predstavu "L'iniZio" francuske trupe Chriki'Z.
Kultura / Kazalište | 09. 09. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru programa Sarajevo84-Paris24, ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini i Francuski Institut u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa Pozorištem lutaka Mostar, predstavlja Hip-hop predstavu (breakdance) "L'iniZio" francuske trupe Chriki'Z.

Ovu predstavu podržava Teatroskop, regionalni program Francuskog instituta, koji ima za cilj da omogući regionalne turneje francuskih trupa u području izvedbenih umjetnosti.

"Breaking", ime koje su koristili hip hop pioniri s početka sedamdesetih, je uvršten kao natjecateljska disciplina na OI Pariz 2024.

"IniZio" ili živa freska čovječanstva, je inspirirana freskom na stropu Sikstinske kapele, remek-djelom Michelangela Buonarrotija.

Mostarskoj publici će biti predstavljena u ponedjeljak, 9. rujna u 19:30 sati, u Pozorištu lutaka Mostar, u prisustvu veleposlanika Francuske u Bosni i Hercegovini, Nj. Eks. François Delmasa.

Predstava je prigodna za publiku stariju od 10 godina, a ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close