Vitez

Započeli 16. Dani kazališta: Ovacije na premijeri predstave ''Koko u školi''

Publika je u Vitezu još jednom napunila kazališnu dvoranu, a svi posjetitelji, posebno oni najmlađi istinski su uživali u školskoj avanturi klauna Koka.
Kultura / Kazalište | 02. 09. 2024. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerom predstave "Koko u školi" Gradskog kazališta mladih Vitez u nedjelju navečer, 1. rujna, započeli su 16. Dani kazališta ''Vitez 2024''.

Publika je u Vitezu još jednom napunila kazališnu dvoranu, a svi posjetitelji, posebno oni najmlađi istinski su uživali u školskoj avanturi klauna Koka. "Koko u školi" interaktivna je klaunovska igra za djecu, koja prati klauna Koka Suncobrana u njegovoj avanturi prvog dana škole. Klaun Koko istražuje vesele aspekte učeničkog života kroz razne prepreke,, koje manje-više uspješno rješava svojim klaunovskim manirom.

''Na najljepši mogući način smo otvorili još jedne kazališne dane u Vitezu. Naša Sunčica zablistala je po tko zna koji put na daskama koje život znače te joj i ovim putem čestitam. Presretan sam što smo dobili još jednu predstavu koja će biti jako puno igrana, na radost i zadovoljstvo publike gdje god se pojavi. Hvala publici na iznimnoj posjeti, ali i našim pokroviteljima, bez kojih ne bismo mogli napraviti ovako sadržajan kazališni festival. Na koncu, posebno želim pozdraviti sve sudionike ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu uz poruku da ih s radošću očekujemo“, poručio je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Klauna Koka sjajno je utjelovila Sunčica Strukar, diplomirana glumica i članica GKM Vitez, koju je publika nakon predstave pljeskom i ovacijama nekoliko puta vraćala na pozornicu. Velik broj publike, prije svih najmlađi, iskoristili su priliku uputiti čestitke, ali se i uslikati s Kokom Suncobranom, koji je na svo, premijernom nastupu djeci već postao omiljeni lik.

U predstavi igra Sunčica Strukar, koja potpisuje i režiju. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević, a za tehniku je zadužen Franko Bralo. Grafičko oblikovanje potpisuje Damir Šakalo.

Predstava "Koko u školi" odlična je uvertira za početak kazališnih dana u Vitezu, ali i početak nove školske godine. Čestitku svima koji danas započinju s novom školskom godinom, posebno prvašićima, uputio je i resorni ministar Bojan Domić, koji je nazočio predstavi. Također, ministar Domić iskoristio je priliku čestitati kazalištarcima iz Viteza na sjajnom radu i brojnim uspjesima koje ostvaruju.

Organizatori 16. Dana kazališta „Vitez 2024“ su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih „Enter“, a publika će imati priliku pogledati ukupno 16 predstava. Pokrovitelji ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB te Federalno ministarstvo kulture i športa.

Kopirati
Drag cursor here to close