Mostarsko ljeto

Mostar: U predivnom ambijentu uz mnogobrojnu publiku odigrana predstava "Ko je lud"

U subotu je, u okviru međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto", u predivnom ambijentu odigrana gostujuća predstava "Ko je lud".
Kultura / Kazalište | 28. 07. 2024. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je, u okviru međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto", u predivnom ambijentu na platou ispred Hamama u Starom gradu uz prisustvo mnogobrojne publike odigrana gostujuća predstava "Ko je lud" nastala po motivima jednočinke "Idiot" Muza Pavlova, u dramatizaciji i adaptaciji Nedžme Čizmo a u režiji Mirze Begovića.

"Ovo je prvo gostovanje ove predstave u Mostaru. Zaista smo počašćeni zbog ovakvog ambijenta i stvarno mislimo da je čast biti dio ove manifestacije", istaknuo je jedan od glumaca iz predstave Adem Smailhodžić.

Komedija "Ko je lud" se na jedan duhovit način poigrava sa našom zbiljom i svakodnevnicom, a opet nikoga ne vrijeđajući.

"Predstava na jedan duhovit, iskren i nadasve razigran način govori o onome što jesmo, pa onda se možemo referirati na to ako hoćemo da vidimo stanje jedne države odemo u kazalište ali ovo je jedna komedija koja nema apsolutno nijednu psovku. To je ono što mi uvijek ističemo, jer nismo mi ti koji samo psujemo i na taj način izvlačimo iz publike ono što nazivamo smijeh ili komedija", naglasio je Smailhodžić dodavši da je predstava relativno mlada ali da su već brojna gostovanja iza nje te su planirana i nova.

"Nekako je tiho ušla na bh. scene pa i šire, Zagreb, Prag, uskoro se planira i Švedska. Kolega Školjić i ja smo izuzetno ponosni na predstavu, vrlo rado je igramo i najčešće se vratimo gdje je igramo, tako da se nadamo da ćemo i u Mostar doći opet", zaključio je Smailhodžić.

Osim Smailhodžića u predstavi igra i Zlatan Školjić.

Naredni sadržaj u okviru "Mostarskog ljeta" je promocija romana "Melun" autora Envera Čolakovića koja će biti upriličena u utorak, 30.7., u Institutu Yunus Emre Mostar, s početkom u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close