Teatar mladih

Večeras u eMTeeM-u "Odrezak jedne močvarne zmije"

Radi se o projektu koji se bavi aktuelnim zbivanjima u svijetu i načinom tretiranja brojnih događaja koji unesrećuju ljudsku populaciju.
Kultura / Kazalište | 13. 06. 2024. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petog dana 38. Dana teatra mladih večeras eMTeeM igra petu reprizu predstave "Odrezak jedne močvarne zmije" s početkom u 20:00 sati na Memorijalnoj sceni 2532.

U predstavi igraju Emana Tabaković, Lejla Jazvin, Lana Remetić, Sarah Zlomušica, Emina Bostandžić, Hana Repeša, Aljoša Golo, Nejla Hodžić, Amani Mezić, Nađa Pajić, Teo Sandžaktar Bijedić i Petar Mihić.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića čijim je premijernim izvođenjem počelo obilježavanje 50 godina postojanja Mostarskog teatra mladih. Radi se o projektu koji se bavi aktuelnim zbivanjima u svijetu i načinom tretiranja brojnih događaja koji unesrećuju ljudsku populaciju.

Tema je zlo, kojim se svijet bavi ne istražujući duboke korijene, nego uglavnom sanirajući posljedice, što ne dovodi do smanjenja zla nego rađanja novog kao odgovor na postojeće i imamo začarani krug.

U predstavi su korišteni tekstovi iz "Magbeta" Shakespearea, "Žene bombe" Ivane Sajko i Deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima. eMTeeM je predstavu posvetio narodu Palestine.

Kopirati
Drag cursor here to close