MESS

"Zabranjena zona" otvara publici prozor u čarobni svijet teatarske umjetnosti

Kultura / Kazalište | 01. 10. 2015. u 08:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom predstave "Zabranjena zona" redateljice Katie Mitchell, rađene u produkciji čuvenog Schaubuhne Berlin teatra iz Njemačke, sutra će u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu biti otvoreno ovogodišnje 55. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS, koje će do 11. listopada otvoriti publici prozor u čarobni svijet teatarske umjetnosti.

Ovaj put MESS će ponuditi 22 predstave iz 13 zemalja, u 26 izvedbi tijekom festivalskih večeri.

Direktor Festivala MESS Dino Mustafić ističe za Fenu da su prvi gosti već stigli u Sarajevo, te da se tehnički i organizacijski čine posljednje pripreme da ovaj najstariji Festival scenske umjetnosti na Balkanu ponovo obraduje sugrađane.

''Radujemo se novom 55. izdanju Festivala MESS koji će početi velikom kazalipnom izvedbom, svojevrsnim scenskim spektaklom u dvorani Zetra, čuvenog Schaubuhne Berlin teatra. Već će vikend na MESS-u donijeti nekoliko vrhunskih teatarskih ostvarenja, od kojih želim naglasiti još jednu berlinsku predstavu znamenitog Maxim Gorkog Teatra "Common ground", istaknuo je on.

Vizualni identitet MESS-a ove je godine fotografija uništavanja drevne Palmire, čime Festival želi poslati oštru poruku o strašnim zločinima koji se u svijetu vrše nad neprocjenjivim kulturno-povijesnim naslijeđem.

Ovogodišnje festivalsko izdanje bit će svojevrsni kuriozitet, predstavljajući autore iz regije i svijeta koji do sada nikada nisu sudjelovali na MESS-u.

Festival će biti zatvoren izvedbom predstave "Antigona - 2000 godina kasnije" redateljice Lenke Udovički, u produkciji Teatra Ulysses.

Kopirati
Drag cursor here to close