11. Šantićev festival djece pjesnika

Pred žirijem težak zadatak: Na Šantićevom festivalu i pjesma za stradalu djecu u školi u Beogradu

Svoje pjesme mostarskoj publici poklonilo je 30 mladih nadarenih pjesnika
Kultura / Knjige | 27. 05. 2024. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko finale 11. Šantićevog festivala djece pjesnika na kojoj je svoje pjesme mostarskoj publici poklonilo 30 mladih nadarenih pjesnika održaje se u Mostaru. Pred žirijem u sastavu Bože Kojac, Senke Marić i Aldina Medija našao se težak zadatak odabrati najuspješnije.

Svoju pjesmu predstavila je između ostaloga i Maša Radović iz Osnovne škole ''Nikole Tesle'' iz Beograda koja je inspiraciju za nju našla u tužnom događaju koji je prošle godine pogodio školu u Beogradu.

''Pjesma za drugare nastala je nakon tužnog događaja u Beogradu, bilo mi je toliko žao i tako me pogodilo'', kazala je Radović.

Foto: Bljesak.info /  11. Šantićev festival djece pjesnika

Kenan Muratović iz Osnovne škole Ilidža iz Sarajeva za ovaj festival pripremio je jednu šaljivu pjesmu pod nazivom ''Tata vrata''. Kazao je kako inspiraciju za svoje pjesme uvijek traži u svojim prijateljima, za ovu pjesmu inspirirao ga je jedan smiješni događaj njegovog brata.

Mnogi od ovih finalista ovo je bio prvi dolazak u Mostar, ističu, grad ih je oduševio.

Goran Kosanić, generalni tajnik "Prosvjete", osnivač i direktor Šantićevog festivala djece pjesnika kazao je kako je Šantićev festival djece pjesnika postao jedna manifestacija koja poprima međunacionalne obrise. Istaknuo je kako nije bilo lako od nekih 2000 radova izabrati 30 finalista.

Foto: Bljesak.info /  11. Šantićev festival djece pjesnika

''Djeca uživaju, prelijepo se druže i večeras imamo finalno večer. Svi su oni definitivno pobjednici. Oni su sretni i večeras u Yunus Emre Institutu imamo dodjelu nagrada. Odnijet će lijepa sjećanja i uspomene iz Mostara. To su veleposlanici, kako ja kažem, poezije koji će u svojim gradovima širiti ljubav, širiti pozitivnu energiju koju su stekli ovdje i širiti prijateljske odnose između sebe koji su ovdje stvarno stvorili'' , kazao je Kosanić.

Foto: Bljesak.info /  11. Šantićev festival djece pjesnika

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar 11. godinu zaredom organizira međunarodni Šantićev festival djece pjesnika u čast velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close