Poezija

Mostar: Predstavljena knjiga Anesa Oručevića ''Dinamika cvjetanja''

Knjiga poezije Anesa Oručevića ''Dinamika cvjetanja'' objavljena je u nakladi Nove poetike iz Beograda, a predstavljenja je u Mostaru 18. rujna.
Kultura / Knjige | 18. 09. 2024. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru u caffe baru ''Sinovi mahale'' u srijedu 18. rujna predstavljena je knjiga poezije mostarskoga pjesnika Anesa Oručevića ''Dinamika cvjetanja''.

O knjizi je govorio mostarski književni kritičar Ivan Vrljić dok se za glazbenu točku pobrinuo Željko Martinović.

Knjiga poezije Anesa Oručevića ''Dinamika cvjetanja'' objavljena je u nakladi Nove poetike iz Beograda a autor je zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da knjiga ugleda svjetlo dana.

''Dinamika cvjetanja'' obiluje dozom ekspresivnosti sa socijalnom notom poimanja i sažimanja stvarnosti. Ono što knjigu čini začudnom i zanimljivom svakako je njezina sklonost avangardnom konceptu poezije, težnji pjesničkog 'Ja' koji se vrpolji vremenom i prostorom u traganju za umjetničkom slobodom i vječnom ljepotom'' naglasio je Ivan Vrljić.

Na kraju ugodne poetske večeri građani naselja Donja mahala su autoru uručili zahvalnicu za podršku i nesebičan doprinos u radu, promociji i afirmaciji kulture.

Foto: PR / Predstavljena knjiga poezije Anesa Oručevića 
Kopirati
Drag cursor here to close