Povodom sv. Josipa

Tropletov literarni natječaj - Izabrano 10 najboljih

Hrvatska kulturna zajednica Troplet povodom svetkovine sv. Josipa objavila je rezultate natječaja za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola.
Kultura / Knjige | 13. 06. 2024. u 13:03 N.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska kulturna zajednica Troplet povodom svetkovine sv. Josipa zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i svoje Zajednice objavila je rezultate natječaja za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola. Teme natječaja ove godine za osnovne škole bile su ''Odgovornost i radost – put prema odrastanju'' a za srednje škole ''Sloboda i odgovornost – između prava i dužnosti''.

Na sami natječaj je poslan veliki broj radova a u službi žirija su bili prof. dr. sc. Antun Lučić, prof. dr. sc. Marko Tokić, prof. Viktor Zubac i prof. Danijela Skoko. Oni su ocijenjivali sve radove, izdvojili one koji zadovoljavaju uvjete natječaja a zatim odabrali po pet najboljih uradaka za obje kategorije.

U kategoriji osnovnih škola na prvom mjestu našla se Sofija Đerić iz Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' u Sarajevu, na drugom mjestu Valeria Pravdić iz Osnovne škole ''Gromljak'' u Kiseljaku te Rita Barbarić na trećem mjestu iz mostarske Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića. Na četvrtom mjestu je Petar Bikić iz OŠ za djecu s posebnim potrebama iz Mostara, te Marija Rašić na petom mjestu iz Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom.

U kategoriji srednjih škola najbolja je bila Jana Vidović iz Katoličkog školskog centra ''Don Bosco'', Opća gimnazija u Žepču, na drugom mjestu je Petar Antolović iz Katoličkog školskog centra ''Don Bosco'', prirodoslovna gimnazija u Žepču te se na trećem mjestu nalazi Dragan Boban iz gimnazije fra Grge Martića u Mostaru. Na četvrtom i petom mjestu su Mario Nevistić iz Opće gimnazije u Prozoru te Ana Ezgeta učenica Tehničko-obrtničke škole Katoličkog školskog centar ''Don Bosco'' u Žepču.

Troplet se zahvaljuje svim sudionicima i natjecateljima, te potiče učenike ''da i dalje tako nastave''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close