Tomaš

Pljesak za Mostar na Krokodilu

Kultura / Knjige | 22. 06. 2024. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni književni festival "Krokodil" počeo je u petak navečer pod sloganom "Gimme Shelter" po pjesmi Rolling Stonesa.

Književnica Nađa Petrović rekla je kako joj drago što su mladi pisci počeli dobivati prilike i ocijenila da je "bitno da starije generacije poguraju mlađe", naveo je Tanjug.

Petrović, koja je završila dramaturgiju, navela je da joj je drago što je dosta ljudi koji žele da pišu shvatilo da mogu to činiti preko dramaturgije, koja će im pomoći da steknu radne navike i počnu s pisanjem proze.

Dodala je da je prvi roman "Meduze žive zauvek (dok ih ne uhvate)" napisala tako što je radila dramu za ispit na fakultetu i priznala je da joj je je taj rad pomogao da tu pročisti stvari koje će kasnije ući u knjigu.

Mostarski pjesnik Marko Tomaš je rekao da je kazališnu dramu "Noć sa Aleksom" napisao jer je "bilo bitno da se sjetimo da je 100 godine prošlo od smrti Alekse Šantića".

Upitan je li grad njegovog djetinjstva i Šantića, Mostar i dalje podijeljen, Tomaš je bio pozdravljen pljeskom za odgovor: "Meni nikad nije bio podijeljen. Ne sudjelujem u podjelama. Sudjelujem u jedinstvu i bratstvu".

Kopirati
Drag cursor here to close