26. kolovoza

Promocija knjige 18-godišnje autorice iz Mostara

Govoreći o novoj zbirci pjesama autorica između ostalog dodaje da knjiga odražava njen unutarnji proces stvaranja.
Kultura / Knjige | 16. 08. 2024. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatni album / Emana Tabaković

Emana Tabaković, osamnaestogodišnja autorica i glumica iz Mostara, će u ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. godine, u Centru za kulturu Mostar javnosti predstaviti svoju drugu zbirku pjesama pod nazivom ''Ničim izazvana''.

Očekivano je da će se na promociji okupiti brojni ljubitelji književnosti koji će podržati ovu mladu umjetnicu koja je već imala priliku javnosti prikazati raskoš svog talenta.

Unutarnji proces stvaranja

''Poeziju sam počela pisati još u šestom razredu osnovne škole, a iako su to bili samo kratki zapisi i promišljanja o svijetu, sada se često vraćam na njih s osmijehom. Čudno je koliko se čovjek mijenja i koliko malo zapravo zna o sebi'', kaže autorica.

Govoreći o novoj zbirci pjesama ona između ostalog dodaje da knjiga odražava njen unutarnji proces stvaranja.

''Naziv zbirke pokazuje kako ništa nije posebno izazvalo moj umjetnički rad, sve to je jednostavno bilo u meni i čekalo da izađe'', rekla je Tabaković.

Iako ima samo osamnaest godina, Emana se ističe kao izuzetna mlada autorica i glumica. Trenutno pohađa Drugu gimnaziju u Mostaru na jezičko-prevodilačkom smjeru , a članica je i Mostarskog teatra mladih. Njena prvi zbirka pjesama objavljena je dok je još bila u osnovnoj školi.

Selimović i Dostojevski

Na pitanje o svojim uzorima odgovara:

''Divim se velikim književnicima kao što su Meša Selimović i Dostojevski, ali vjerujem da je važno da mladi ljudi razvijaju svoje jedinstvene glasove i pristupe umjetnosti''.

Emana otkriva da je za nju najizazovnije prihvatiti nesavršenosti u umjetnosti i prepravljati svoje tekstove kako bi oni bili savršeni.

Također, kaže i da se nada kako će u budućnosti nastaviti raditi i razvijati se na poljima umjetnosti koji je zanimaju, a to su (za sada) gluma i poezija.

Kopirati
Drag cursor here to close