"Que des femmes ...Only women ..."

Arleta Čehić među 19 umjetnica na 6. Biennaleu u Francuskoj

Kustos i idejni tvorac ovog Bienala je umjetnik Roland Orepuk, koji je ovom prilikom okupio 19 umjetnica iz Europe i Amerike, među kojima je i domaća višestrana umjetnica Arleta Ćehić...
Kultura / Umjetnost | 20. 09. 2021. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Que des femmes ...Only women ..." izložba 6. Biennale Internationale d’Art Non Objectif de la ville de Pont de Claix je svečano otvorena 18. rujna i trajat će do 17. studenog u Grenoblu.

Kustos i idejni tvorac ovog Bienala je umjetnik Roland Orepuk, koji je ovom prilikom okupio 19 umjetnica iz Europe i Amerike, među kojima je i domaća višestrana umjetnica Arleta Ćehić, akd. kiparica i prof. baletske pedagogije.

''Sretna sam i počašćena što izlažem sa tako dobrom grupom odabranih umjetnica u Francuskoj. Otvaranje same izložbe je bilo svečano, uz prisustvo značajnih ljudi iz Ministarstva kulture, a mogli su se, pored umjetnica i njihovih snagom duha protkanih djela, vidjeti i drugi galeristi i kolekcionari umjetnina. U 2019. godini Bienale je posjetilo oko 35.000 ljudi, ne računajući škole, a ove godine se očekuje, uzimajući u obzir i poteškoće, slična posjećenost. Lijepo je osjetiti komprimirani naboj stvaralačke energije, misli pretočene u djelo, koje nastavlja samo svoj put daljeg specifičnog života. Upravo su zidovi Šestog Bienala u Grenoblu postali prilično vibrantni, noseći sve te misli i djela umjetnica širom svijeta'', rekla je Čehić.

U cilju uključivanja što većeg broja odličnih umjetnica koje tijekom pandemije nisu mogle izlagati, ovogodišnje Bienniale će biti predstavljeno i putem satelita sa 18 drugih umjetnica, od 22. rujna do 15 . listopada.

Inače, Ćehić je do sada tri puta zaredom od 2017 – 2019 godine, izlagala na prestižnoj Međunarodnoj grupnoj izložbi Realites Nouvelles u Parizu, zatim u Njemačkoj, Nizozemskoj, Americi itd.

Kopirati
Drag cursor here to close