13. po redu

Uskoro počinje Street Arts Festival Mostar

Najuzbudljiviji festival ulične umjetnosti za svoje trinaesto izdanje ugostiti će fantastične umjetnike iz Hrvatske, Poljske, Španjolske, Njemačke, Kolumbije, Amerike i Brazila, te na veliku radost organizatora, i Bosne i Hercegovine.
Kultura / Umjetnost | 16. 08. 2024. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih i najvažnijih međunarodnih umjetničkih događaja na regionalnoj street art sceni - Street Arts Festival Mostar bit će održan od 26. kolovoza do 2. rujna.

Najuzbudljiviji festival ulične umjetnosti za svoje trinaesto izdanje ugostiti će fantastične umjetnike iz Hrvatske, Poljske, Španjolske, Njemačke, Kolumbije, Amerike i Brazila, te na veliku radost organizatora, i Bosne i Hercegovine.

Nove forme javnog prostora

SAFMO 2024. je posvećen eksperimentiranju, istraživanju i unaprjeđenju kulturnih praksi kroz raznolike tehnike kao što su tape art, stencil, paste up, graffiti, instalacije i intervencije, pored onoga što se naziva klasični mural.

Festival će i ove godine stvoriti platformu za umjetnike koji kreiraju nove forme javnog prostora, istovremeno promičući važnost i dragocjenost umjetnosti. Poznat po svojoj posvećenosti kulturnoj razmjeni i otvorenosti ka novim umjetničkim formamama, SAFMO nije samo festival; to je kulturni fenomen koji transformira urbane prostore Mostara u galerije na otvorenom.

Kroz umjetnost, oživljava grad i povezuje umjetnike sa publikom, na način koji nadmašuje konvencionalno prisustvo umjetničke produkcije. Festival privlači i umjetnike i posjetitelje iz cijelog svijeta, čineći Mostar važnom destinacijom kulturnog i umjetničkog događanja.

Odličan popratni program

Udruga Rezon, kao službena platforma festivala, raste kao manifestacija i kao kolektiv, a ove godine će posvetiti poseban fokus uključivanja mladih u stvaranje zajedničkog prostora obogaćenog umjetnošću koja pripada svima.

Uz sav likovno umjetnički kadar, u osam dana organizatori će ponuditi i odličan OFF programa. Tako će sada već internacionalno prepoznati autori mostarske elektronske scene, bit kreatori urbanog glazbenog ambijenta festivala.

Lubnia, MegaHertz, Mili Sefić, Oridžidži, Zagintosh i Marina Mimoza su uz bend Farsa, ovogodišnje glazbene zvijezde festivala a organizatori s posebnom radošću, najavljuju i razgovor sa umjetnikom Mirkom Ilićem.

Više o sadržaju 13. izdanja SAFMO pratite na društvenim mrežama i web stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close