Raznih nacionalnosti

Napredak će dočekati papu Franju na aerodromu s 42 folkloraša

Kultura / Vjera | 01. 06. 2015. u 14:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem prof. dr. Franje Topića, dana 30. svibnja 2015. godine, u Konjicu, u Garden City Hotel & Resort, održana je sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

U svom uvodnom obraćanju nazočnima, dr. Topić je pozdravio domaćine iz Uprave HKD Napredak Konjic, i to gđu Antonelu Blažević, predsjednicu Podružnice, te gosp. Ivicu Karlovića, člana Uprave podružnice, i Predsjednika Općinskog vijeća Konjic, kao i ostale prisutne. Jedna od tema na sjednici je bila vezana za predstojeći dolazak pape Franje u Sarajevu.

Istaknuto je da je Napredak preuzeo organizaciju dočeka svetog Oca na aerodromu, kojom prilikom će Papu dočekati sto četrdeset i dvoje folkloraša, u narodnim nošnjama, raznih nacionalnosti, te iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Također su prisutni obaviješteni da je dr. Topić kooptiran za novog člana predsjedništva Europskog centra za radnička pitanja (EZA) – mreže s preko 70 organizacija iz 24 europske zemlje koje se oslanjaju na vjerske i kršćanske društvene vrednote, koje se bave promicanjem radničkih pitanja, obrazovanjem i socijalnim dijalogom. Istaknuto je i da je EZA su prepoznala, te cijeni rad HKD Napredak na promicanju kulture dijaloga u BiH i Hrvatskoj, kao i da je HKD Napredak organizirao više međunarodnih konferencija na ove teme s čime je vodstvo EZA vrlo zadovoljno.

Kopirati
Drag cursor here to close