Na misu

S područja Duvna u Sarajevo stiže preko 800 vjernika

Kultura / Vjera | 03. 06. 2015. u 12:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na misnom slavlju, koje će predvoditi papa Franjo na stadionu Koševo u Sarajevu, iz Duvanjskog dekanata sudjelovat će 816 vjernika, izjavio je za Fenu župnik župe Svetog Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu fra Velimir Bagavac.

Po župama Duvanjskog dekanata najviše je hodočasnika prijavljeno iz Tomislavgrada, njih 395, zatim slijede Prisoje, Grabovica i Rašeljci sa 135 prijavljenih, TE Seonica sa 90 hodočasnika. Iz Šujice prema Sarajevu ide 80, a iz Roškog Polja i Vinice 55 hodočasnika, dok iz Bukovice prijavljeno 41, odnosno Kongore 20 hodočasnika.

Fra Velimir Bagavac je, kako je istaknuo, s radošću primio vijest kad je papa Franjo objavio na nedjeljnom Angelusu da će doći 6. lipnja u Sarajevo, u pastoralni pohod katolicima u Bosni i Hercegovini .

"Tu vijest sam kao velika većina katolika, koji žive u ovoj zemlji, primio s velikom radošću, a to sam odmah primijetio i kod svojih župljana, koji su s velikim zanimanjem, ali i radošću pratili sve informacija vezane uz ovaj Papin pohod", kazao je župnik Bagavac.

Istaknuo je da se već tada među vjernicima osjetila velika radost, ali i veliko zanimanje za svetu misu s Papom na stadionu Koševo, tako da je kao svećenik i župnik radostan što se veliki broj hodočasnika iz njegove župe prijavio za odlazak u Sarajevo.

Iz župe Svetog Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu prijavljeno je oko 400 hodočasnika, a na toj misi zajedno s drugim zborovima pjevat će i njihov veliki župni zbor "Sv. Nikole Tavelića".

"Bogu hvala, ja sam zadovoljan odazivom vjernika iz ove župe, a svakako treba spomenuti kako je naš župljanin, akademski kipar Ilija Skočibušić osmislio oltar, ambon i liturgijsko posuđe za svetu misu na stadionu Koševu", istaknuo je župnik.

Bagavac je naglasio da ima puno razloga da Duvnjaci budu radosni i ponosni, i da ih što više u subotu pođe u Sarajevo na susret s Papom.

"Slušamo svaki dan kako mnogi ljudi, a posebno mladi ljudi napuštaju ove krajeve, odlaze u inozemstvo. Gdje god dođete to je glavna tema o kojoj se priča. Nadam se, da će nas papa Franjo svojim riječima, porukom s kojom nam dolazi ohrabriti, kao što je i Uskrsli Gospodin ohrabrio svoje učenike koji su bili u strahu, donio im je mir, ispunio ih je mirom. To je i geslo Papina pohoda 'Mir vama'. Neka se mir, sigurnost, povjerenje, radost osjeti ovih dana, na svakom koraku u ovoj Zemlji i u svakom ljudskom srcu, na tu nakanu ovih dana mnogi katolici zajedno s Papom mole", poručio je fra Velimir Bagavac.

Kopirati
Drag cursor here to close